G4Media.ro

Guvernul majorează din nou numărul de muncitori străini acceptați în România, pe…

Guvernul majorează din nou numărul de muncitori străini acceptați în România, pe fondul presiunii în creștere pe piața muncii

Guvernul vrea să majoreze la 35.000 numărul de noi muncitori străini acceptați în România în 2021, în contextul în care deja au fost eliberate mai mult de 50% din numărul total de permise de muncă planificate pentru acest an și în contextul în care se înregistrează o creștere a locurilor de muncă vacante declarate de angajatori.

Anul trecut, Guvernul a stabilit că în 2021 vrea să accepte doar 25.000 de lucrători străini nou-admiși pe piața forței de muncă din România, în contextul în care probabil estima o mișcare mai mică a forței de muncă din cauza restricțiilor și a situației sanitare. Anterior, Executivul înghețase plafonul de lucrători la 30.000 pentru anul 2020, după ce acesta a crescut de la 20.000 în 2019.

Cererea muncitorilor străini a fost mare, însă, anul trecut. Din contingentul de 30.000 de lucrători străini stabilit pentru anul 2020, până la finalul anului au fost eliberate 27.258 avize de angajare (90,8% din total), potrivit informațiilor transmise de către Inspectoratul General pentru Imigrări.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Așa, așa, să vină cât mai multe tulpini indiene!

 2. ADEVARUL: 29 iulie 2021: „Românii îşi nasc copiii în exil, iar în ţară toate sectoarele economiei vor intra în colaps. „Copiii născuţi în străinătate nu mai sunt români”.
  Ministrul Muncii a anunţat că în acest an sunt mai mulţi copii născuţi în străinătate din părinţi români decât s-au născut în România, precizând că autorităţile sunt obligate să ia măsuri pentru a-i aduce pe cetăţenii români înapoi în ţară.
  Asta pentru că declinul demografic afectează toate sectoarele economiei: PIB, buget, sustenabilitatea fondurilor de pensii, fondurile europene care se alocă în funcţie de numărul de locuitori. Anul acesta, în premieră, s-au născut mai mulţi copii români în străinătate decât în ţară.
  Acesta este anunţul făcut de ministrul Muncii, Raluca Turcan, iar vestea vine după ce anul trecut, în România, s-au născut cei mai puţini copii din ultimii 100 de ani. Iar declinul demografic afectează toate sectoarele economiei: PIB, buget, sustenabilitatea fondurilor de pensii, fondurile europene care se alocă în funcţie de numărul de locuitori.
  „Am avut deplasări în străinătate, ultima deplasare pe care am avut-o a fost în Spania, şi acolo deja sunt comunităţi de români decise să rămână în Spania, au copiii deja incluşi în sistemul de educaţie. Cea mai apropiată perspectivă pe care ei o au de a se întoarce în România este la pensie. Lucru care ar trebui să ne dea foarte mult de gândit, şi pentru prima dată anul acesta avem mai mulţi copii născuţi în străinătate decât în ţară. Ceea ce pentru noi este dramatic. Şi atunci suntem obligaţi moral în fiecare zi să tragem, să aducem românii în ţară. Sunt familii sparte, sunt comunităţi pur şi simplu dezmembrate pentru că mare parte dintre locuitorii de acolo au ales să lucreze în străinătate”, a declarat ministrul Muncii.
  Faptul că am ajuns să se nască mai mulţi copii români în străinătate este un dezastru demografic. „E un indicator al unei probleme uriaşe pe care o are societatea românească. Migraţia românească este formată din oameni tineri, şi dacă stau de ani de zile în acele ţări, dacă mai au şi copii, acei copii nu se mai contabilizează în România. Pentru că de fapt copiii aceia născuţi în străinătate nu mai sunt români. Ei vor deveni în mare parte cetăţeni ai acelor ţări, de origine românească”, subliniază sociologul Alfred Bulai.
  „Nu a interesat pe nimeni“ „Politicile demografice nu au existat în România pentru că nu au interesat pe nimeni, întrucât nu produc efecte imediate”, a adăugat sociologul. Acum sunt importante efectele negative şi vor fi tot mai mari, avertizează specialistul. Pentru ca situaţia să se remedieze, ar fi nevoie de schimbări de structură a politicilor publice.
  „Acestea nu sunt îmbrăţişate prea des de politicieni pentru că ele nu au niciun efect imediat. Dacă eu fac astăzi schimbări de substanţă în învăţământ, rezultatele le văd peste 15-20 de ani, timp în care se schimbă 50 de miniştri ai Educaţiei”, a punctat Alfred Bulai.
  Există şi ţări, mai spune acesta, în care meseria de mamă poate fi un job bine plătit şi din care se poate ieşi la pensie: „În Norvegia, există o sumă de 4.000 de coroane care este primită pentru creşterea copilului”.
  Potrivit profesorului Vladimir Alexandrescu, purtător de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, dramatic nu este că se nasc mai mulţi copii români într-un loc sau altul.
  „Ci că se nasc mult mai puţini români. Şi anul 2020 a fost un an critic din acest punct de vedere, pentru că au avut loc cele mai puţine naşteri din istoria României, practic. Avem un spor natural negativ. Anual, la noi mor cu câteva zeci de mii mai mulţi oameni decât se nasc. Şi asta de vreo 30 de ani”, a comentat profesorul.
  Aceasta înseamnă o DEPOPULARE CONSTANTA a ţării.
  Faptul că populaţia îmbătrâneşte, că sunt tot mai puţine femei care ar putea să devină mame – pentru că a crescut vârsta mamei la căsătorie şi la naşterea primului copil undeva către 30 de ani, ele nemaiavând timp să nască al doilea sau al treilea copil, mentalitatea axată pe carieră e un fenomen extrem de complex, sunt care nu pot fi rezolvate în scurt timp, indiferent de măsurile pe care ar încerca societatea să le ia, atrage atenţia profesorul Alexandrescu.”

  De 30 de ANI, INS anunta Luna de Luna ca Numarul nou nascutilor e mai MIC decat numarul deceselor…
  Nici un Program care sa opreasca fenomenul, nici unul in 30 de ani, nici o masura, desi zone intregi sunt imbatranite si parasite si depopulate masiv.
  Nici unul, Zombilica nu e interesat, Raluca vorbeste vorbe goale, NU face nimic!

 3. SA trimita toti agricultorii romanii ca muncitori in constructii in VEST , iar la noi vin altii ce sa faci daca nu vor sa legalizeze salariul minim de 2000 euro in constructii desi o casa in ZONA moldovei costa fix cat o casa in germania

 4. Vanzatorii de tara aka PDL=PNL s-au intors!

 5. Se adâncește prăpastia dintre bogați și săraci … iar cei din clasa medie primesc rebuturi

 6. Cum rămâne PNL că aduceți românii înapoi acasă????? Voi aduceți muncitori extra comunitari da lucreze aici in loc sa creșteti salariile minime care sunt mizerabile nici traiul de zi cu zi nu îl asigură.

 7. In loc sa facilitam angajarea si mutarea romanilor din mediul rural (fara joburi) in mediul urban (cu joburi), aducem straini care sunt platiti mai bine decat romanii pe aceleasi joburi (fara taxe, casa, masa gratuita, tigari moca, etc) si oricum pleaca ilegal in vest

  Bratianu isi face seppuku in mormant

 8. Ce face guvernul pentru a stopa emigrarea românilor? Aduce cât mai mulţi străini să ocupe locuri de muncă ieftine. Idioţii o să spună: PĂI DACĂ NU VREA LUMEA SĂ MUNCEASCĂ?! – Nu. Nu vrea să muncească pe salarii de căcat.Şi aici trebuia să intervină statul, că de-aia ia taxe!

  Să vezi statul eşuat că face ceva să se respecte legislaţia muncii şi drepturile angajatului? Niciodată! Soluţia este să aducă oameni săraci care să lucreze în condiţii subumane pe bani puţini.

  CETĂŢEANUL ROMÂN CE DREPTURI ARE ÎN ŢARA LUI? – DREPTUL DE A EMIGRA?!

 9. Se apropie un nou val de imigranti din Afganistan si Siria si guvernul sluga al UE mareste cota de muncitori.Sa fie coincidenta?Nu se preocupa de cauzele lipsei de muncitori ca probabil au ordin de la Bruxelles sa aduca imigranti

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.