G4Media.ro

Guvernul maghiar susține că ambasadorul SUA la Budapesta a catalogat drept fake…

Guvernul maghiar susține că ambasadorul SUA la Budapesta a catalogat drept fake news informațiile despre eventuale sancțiuni impuse apropiaților lui Orban

Guvernul maghiar susține într-un comunicat că ambasadorul Statelor Unite la Budapesta, David Cornstein, a catalogat drept fake news informațiile publicate de Wall Street Journal, potrivit cărora administrația americană este gata să impună sancțiuni împotriva unor apropiați ai premierului Ungariei, Viktor Orban.

Cornstein ar fi negat miercuri seara la postul Hungarian ATV că Statele Unite pregătesc sancțiuni.

Declarațiile ambasadorului sunt însă mult mai nuanțate. El a spus că Statele Unite ”impun sancțiuni sau nu impun sancțiuni”. ”Nu există o asfel de situație precum amenințarea cu sancțiuni. Și asta se spune în articol, ceea ce este fals. Nu am amenințat pe nimeni că vom face un astfel de pas”, a mai spus Cornstein. ”Statele Unite nu amenință oamenii cu sancțiuni”, a mai declarat ambasadorul SUA la Budapesta.

Declarațiile lui Cornstein au fost prezentate pe blogul secretarului de stat Zoltán Kovács’.

Statele Unite sunt gata să impună sancțiuni împotriva unor apropiați ai premierului Ungariei, Viktor Orban, a scris miercuri publicația Wall Street Journal.

Potrivit sursei citate, decizia Washingtonului vine pe fondul îngrijorărilor că Budapesta prezintă tot mai multe vulnerabilități pentru interesele occidentale.

Pentru moment, partea americană se rezumă la atât, în speranța că premierul Orban va fi în cele din urmă convins să rămână un apropiat al Vestului și să respecte angajamentele de securitate pe care țara sa și le-a asumat.

Informația vine la două zile după ce Viktor Orban a fost primit la Casa Albă de președintele Donald Trump.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter