G4Media.ro

Guvernul israelian anunță un plan de reducere a emisiilor de carbon la…

Guvernul israelian anunță un plan de reducere a emisiilor de carbon la orizontul lui 2050 şi de tranziţie spre o economie nepoluantă

Guvernul israelian a anunţat un plan de reducere a emisiilor de carbon la orizontul lui 2050 şi de tranziţie spre o economie nepoluantă, plan ce va fi prezentat duminică la vot în Knesset (parlament), informează sâmbătă AFP.

Documentul prevede o reducere cu 85% a emisiilor de carbon ale Israelului până în 2050 în raport cu 2015, cu un obiectiv intermediar de reducere cu 27% în 2030.

‘Este pentru prima dată când guvernul israelian fixează obiective naţionale comune pentru reducerea emisiilor de carbon şi anunţă o strategie naţională de orientare spre o economie nepoluantă, eficientă şi competitivă’, subliniază într-un comunicat comun premierul Naftali Bennett şi mai mulţi miniştri implicaţi.

Noul guvern, instalat luna trecută, numără printre miniştri mai multe personalităţi care au făcut din apărarea mediului una din priorităţile lor. Este cazul în special al ministrului transporturilor, Merav Michaeli (Partidul Muncii), şi al ministrului pentru protecţia mediului, Tamar Zandberg (Meretz, de stânga).

Semnatar al acordurilor de la Paris din 2015, Israelul se angajase până acum doar să menţină stabile emisiile sale de carbon până în 2030, un obiectiv considerat insuficient de ecologişti.

Israelul depăşise termenul limită fixat pentru a-şi prezenta noile ţinte de reducere a emisiilor de carbon până în 2030, în cadrul acordului de la Paris.

Planul prevede, printre altele, o reducere cu 96% a emisiilor din sectorul transporturilor, cu 85% a celor din sectorul de electricitate şi cu 92% a deşeurilor municipale.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.