G4Media.ro

Guvernul Germaniei analizează mecanisme pentru a asigura despăgubiri de război Ucrainei, inclusiv…

Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Guvernul Germaniei analizează mecanisme pentru a asigura despăgubiri de război Ucrainei, inclusiv posibilitatea de a folosi active rusești

Guvernul german analizează mecanisme pentru a asigura despăgubiri de război pentru invazia Rusiei în Ucraina, inclusiv posibilitatea de a folosi activele rusești pentru a compensa țara, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului, potrivit Reuters, citată de The Guardian.

Cancelarul Olaf Scholz s-a numărat printre liderii europeni care au fost de acord să înființeze un registru de despăgubiri pentru războiul din Ucraina în timpul unei reuniuni care a avut loc la Reykjavik în această săptămână.

De asemenea, Scholz a declarat că guvernul său dorește măsuri pragmatice pentru a preveni eludarea sancțiunilor impuse Rusiei, părând să tempereze apelurile SUA pentru o interdicție mai amplă a exporturilor.

Oficialii americani se așteaptă ca membrii G7 să fie de acord să își ajusteze abordarea sancțiunilor astfel încât, cel puțin pentru anumite categorii de bunuri, toate exporturile să fie interzise automat, cu excepția cazului în care se află pe o listă de articole aprobate.

„Încercăm să promovăm o evoluție bună și pragmatică în continuare”, a declarat Scholz, întrebat despre această problemă în marja reuniunii Consiliului Europei din Islanda. El a sperat că se va ajunge la un acord „fără să existe schimbări majore în sistem”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...