G4Media.ro

Guvernul german investește 5 milioane de euro pentru minoritatea din România: bani…

Guvernul german investește 5 milioane de euro pentru minoritatea din România: bani pentru profesorii care predau în limba germană și burse pentru studenții care vor să devină profesori

Guvernul german alocă peste 5 milioane de euro pentru minoritatea din România. Banii se vor duce în proiecte de încurajare a profesorilor să predea în continuare în limba germană și în burse pentru studenții care vor să se pregătească să devină profesori în limba germană, relatează Tribuna.ro. Anunțul a fost făcut în cadrul Comisiei interguvernamentale româno-germane pentru problematica etnicilor germani din România, care s-a desfășurat la Sibiu.

Bernd Fabritius, împuternicitul Guvernului Federal al Germaniei pentru probleme imigranților de origine germană și minorități, a declarat joi că “am abordat cele mai importante lucruri pentru minoritatea germană, cum ar fi pregătirea școlară în limba maternă, angajamentul pentru tânăra generație, de a încuraja tânăra generație să ducă această identitate culturală în viitor. Am fost foarte mulțumiți în comisia bilaterală pentru faptul că defăimările adresate minorității germane, în ultimul timp, aparțin trecutului și că rolul important al minorității germane în societatea românească este recunoscut în mod constant“.

 

Photo by Tirachard Kumtanom from Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. numai guvernul PSD nu investeste in Romania, PSD investeste banii nostri in conturi ascunse in Cipru, Dubai, Londra etc.

  2. O actiune salutara. Concret,la Brasov Comumitatea Germana a infiintzat o scoala profesionala de elita,in locul fostului Liceu Industrial Rulmenul( care oricum scotea numai semianalfabeti).Scoala prifesionala activeaza de cativa ani buni,elevii sunt motivati de burse(400 lei lunar)acordate in functie de rezultatele la invatzatura.Primesc haine,transport cu masinile scolii,masa la cantina si ce este cel mai important,invata meserii care se cer si au contract de munca asigurat.Multi dintre absolventi,dupa angajare isi continua studiile.As putea continua cu exemplele.

  3. Vor mai trece multi ani pana când Romania va scapa de mostenirea comunista. De abia atunci si Romania -clasa politica conducatoare- va investi in ceeace trebuie pentru modernizarea, dezvoltarea si decenta traiului de zi cu zi al romanilor

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.