G4Media.ro

Guvernul din Israel se pregătește pentru al doilea val de Covid-19, lansând…

Guvernul din Israel se pregătește pentru al doilea val de Covid-19, lansând o primă linie de producție pentru fabricarea a două milioane de măști

Guvernul israelian a anunţă că lansează o primă linie de producţie în vederea fabricării a două milioane de măşti de protecție, pentru a se pregăti pentru un „al doilea val” de epidemie și pentru a nu mai depinde de factori externi, relatează AFP.

„Ne pregătim pentru un al doilea val (…) şi vrem să nu mai depindem de factori externi, și totodată să contribuim la economia israeliană”, a declarat duminică ministrul apărării Benny Gantz, într-un comunicat, anunţând o „primă linie” de producţie naţională de măşti N95, care oferă o protecţie similară celor de tip FFP2.

Ţara, cu nouă milioane de locuitori, a înregistrat oficial peste 17.700 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19, dintre care 290 de decese, prezentând astfel un raport al deceselor scăzut comparativ cu ţări din Europa şi America.

Însă, în ultimele zile, odată cu ridicarea măsurilor de restricţie, peste o sută de şcoli s-au închis, după ce sute de elevi şi profesori au fost testaţi pozitiv cu noul coronavirus.

Peste 17.000 de persoane se află de asemenea în carantină după ce au intrat în contact cu persoane contaminate, potrivit Ministerului Educaţiei.

Fabrica care produce aceste măşti se află în micul oraş Sderot, situat în apropierea frontierei cu Fâşia Gaza, şi produce măştile cu ajutorul unor utilaje importate din China de Ministerul Apărării israelian.

„Utilajele pe care le-am primit vor face posibilă producerea a aproximativ două milioane de măşti” şi „distribuirea săptămânile viitoare de măşti N95 echipelor medicale”, a declarat Daniel Lev Israeli, directorul companiei Sion Medical, care produce aceste măşti, conform Agepres.

sursa foto: Facebook

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.