G4Media.ro

Guvernul demis mai pune o sută de lei la salariul minim

Guvernul demis mai pune o sută de lei la salariul minim

Guvernul demis condus de Viorica Dăncilă va pune în dezbatere publică o Hotărâre de Guvern prin care va majora salariul minim pe economie cu o sută de lei, după cum a anunțat, marți, ministrul demis al Muncii, Marius Budăi.

„Vor să desfiinţeze salariul minim (noul guvern – n.r.), adică să ne aducă cumva la un nivel de sclavagism modern. Am luat decizia aseară, într-o discuţie cu doamna premier şi cu domnul ministru Teodorovici ca mâine dimineaţă (miercuri – n.r.) să punem în transparenţă publică o Hotărâre de guvern prin care vom majora salariul minim pe economie cu 100 de lei, aşa cum scrie în programul de guvernare”, a anunţat Budăi la Botoşani, la o întâlnire electorală cu simpatizanţii şi primarii PSD, relatează Agerpres.

Potrivit acestuia, „atunci când vii la guvernare şi beneficiezi de a doua cea mai performantă creştere economică din Uniunea Europeană, când şomajul e de 3%, când salariile au crescut cu 49%, iar pensia cu 4 %, e bine”.

„Astea e «greaua moştenire, oameni buni». Dar am văzut că, mai recent, Banca Mondială şi FMI sunt pesedişti. Au spus că guvernul condus de Viorica Dăncilă a condus bine ţara şi haideţi să revizuim creşterea economică pe plus, cu siguranţă sunt pesedişti. (…) Păi să-i vedem noi pe ăia să continue ceea ce am început noi, să aibă a doua cea mai mică taxare din UE, să aibă şomajul la 3%, să majoreze salariile cu 49%, pensiile cu 45%, şi cu toate acestea, datoria publică în procent din PIB să fie scăzută, pentru că avansul economic al României în ultimii trei ani a făcut ca, pentru prima dată în istoria României, PIB-ul României să treacă de 1.000 de miliarde de lei. Asta e o «greaua moştenire» şi îi provoc de aici, de la Botoşani, să se ţină de ea. Haideţi să vedem ce ne pregătesc, şi aici lucrăm cu materialul clientului: ei spun aşa – «nu tăiem pensiile», şi eu îi cred că doar sunt prostul lor. Ei spun «nu tăiem pensiile, dar facem impozitare progresivă». Domnul premier desemnat a spus săptămâna trecută că scutirile de impozit date de către Viorica Dăncilă şi de către guvernul PSD sunt nişte tertipuri. Consilierul economic al premierului desemnat a spus că majorările de salarii şi pensii sunt iluzii. Alt pretendent la funcţia de ministru al Finanţelor a spus că toţi bugetarii sunt praf, a spus că părinţii şi bunici noştri sunt asistaţi social şi a mai spus că trebuie să dăm afară cel puţin 400.000 de bugetari. Funcţionarii publici în România sunt 66.000, până la cei contractuali în deconcentrate sunt până la 100.000. Pe cine vor aceşti oameni să dea afară? Pe salvatorii de la ISU, pe cei de la jandarmi, pe profesori, pe medici?”, a susţinut Marius Budăi.

Sursa foto: BNR

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Tovarasa Dancila ne da 100 de lei in plus. 2019 – Romania tot in comunism a ramas.

    • 21 Decembrie 1989, 12:36 – Nicolae Ceaușescu: „Tovarăși, așezați-vă liniștiți la locurile voastre. Astăzi am luat o importantă hotărâre privind nivelul de trai al populației, vom majora retribuția cu 200 de lei”.

  2. Pai pe logica asta, de ce nu mai pun 1000 de lei? Doar 100??? Ridicol. Sau chiar 10 000. Fara numar.

    • Dar voi stiti ca salariile parlamentarilor sunt indexate cu salariul minim? Deci orice marire acolo se simte rapid in buzunar, de dau in priapism astia cu atatea mariri!

    • Stim, normal ca stim. Pai de ce credeti ca vor sa mareasca? Nu mai pot ei de aia care au salariul minim…Desi, mai nou l-au legat de ala pentru cei cu diploma, care e mai mare (ca doar de aia l-au inventat si pe ala). Asa ca de data asta la ei nu o sa se simta. Desi nu m-ar mira sa il mareasca si pe ala pentru absolventi de facultate.

  3. Mai da-le o suta Nicule….

  4. Una suta lei care se dice la schimbat amortizoare si plătit analize la privat… intre altele,investiți ba nenorociților si ceva in infrastructura, spitale etc ne-am săturat sa dați pe o parte nimicuri si sa platim pe alta înzecit

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.