G4Media.ro

Guvernul Ciucă a aprobat construirea unui sediu nou pentru spitalul Gerota al…

Foto: Spitalul Gerota

Guvernul Ciucă a aprobat construirea unui sediu nou pentru spitalul Gerota al Ministerului de Interne cu 2 miliarde de lei. Investiția, prinsă în PNRR, deși depășește limita de buget anunțată de ministrul Rafila

Guvernul Ciucă a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui sediu nou pentru Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit News.ro. Valoarea totală a investiţiei este de 2,04 miliarde lei (circa 400 de milioane de euro), cu TVA, iar durata de execuţie a obiectivului de 3 ani.

Investiția face parte din lista spitalelor ce trebuie construite sau modernizate cu fonduri din PNRR, potrivit notei de fundamentare. Nu este clar însă cum poate fi finanțat din PNRR, dat fiind că ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că ministerul a stabilit ca proiectele propuse să nu depășească o investiție de 206 milioane euro (sursa).

Spitalul va fi amplasat în Bucureşti, Aleea Privighetorilor nr. 1A, sector 1, lângă Academia de Poliție.

Spitalul va avea un total de 400 paturi pentru spitalizarea continuă a pacienţilor, 40 paturi în regim de spitalizare de zi şi 50 paturi pentru anestezie şi terapie intensivă, precum şi o unitate pentru primirea urgenţelor (UPU).

Finanţarea se va realiza din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Afacerilor Interne.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Românii adoră securiștii și votează PNL 24%.

  • Spitalele pentru „speciali” au prioritate ca si in perioada cand acesti speciali au fost deconspirati de Vlad Voiculescu cand se vaccinau primii pe sestache inaintea batranilor in centre la fel de speciale.

 2. Tot pentru speciali???? Restul romanilor sa mai astepte, specialii sunt prioritatea mafiei Iohannis-PSD-PNL-UDMR!
  Salarii mari, solda de hrana, bani de haine, pensii speciale, hoteluri speciale (cu preturi subventionate), spitale speciale etc: totul pentru politisti si jandarmi, cei care apara linistea guvernantilor mafioti!

 3. le doresc juntanilor sa ajunga toti in spitalul ala special construit pentru ei si sa mai iasa de acolo doar cu picioarele inainte.

 4. Egalitate, dar nu pentru căței.

 5. Stati linistiti. Acel spital nu e doar pt politistii corupti si lenesi sau pt jandragnearia romana fara creier. E si pt familiile lor. Dar e si pt politicieni si familie, evident.
  Noi nu avem decat sa mergem la privat, sau in alta tara sau sa asteptam mila statului pana cand ne vine randul pe listele de asteptare.
  Dar noi votam in continuare psd, pnl, udmr in 2024, precum o facem prost de 33 ani.

 6. „Guvernul Ciucă a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui sediu nou pentru Spitalul de Urgenţă ”Prof. Dr. Dimitrie Gerota” Bucureşti al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), potrivit News.ro. Valoarea totală a investiţiei este de 2,04 miliarde lei (circa 400 de milioane de euro), cu TVA, iar DURATA de execuţie a obiectivului de 3 ani.”
  Un Spital nou in Romania in 3 ANI?!
  In 3 ANI nu va fi gata nici macar celebrul studiu de fezabilitate!
  Mai tineti minte celebrele Spitale Regionale?!
  „Ideea construirii unor spitale regionale moderne a fost rostogolită de toate guvernele din 2005 până în prezent.
  Niciunul nu a reușit să pună măcar 1 cărămidă, deși UE a alocat 1 miliard de euro României.
  Jumătate din această sumă s-a pierdut.
  CE a alocat încă din 2016 peste 1 miliard de euro pentru realizarea a 3 spitale intitulate ca „regionale”. Finanțarea urma să fie acordată pe exercițiul financiar european ce se va termina în 2027. Jumătate din sumă ar fi trebuit cheltuită până în 2021, însă autoritățile române nu au finalizat nici măcar proiectele tehnice.
  Din finanțarea de 1 miliard au mai rămas 500 de milioane de euro.
  Pentru a nu pierde și acești bani, Ministerul de Finanțe a realizat împrumuturi de peste 700 de milioane Euro.
  Studiul de fezabilitate pentru spitalul metropolitan din București a expirat la sfârșitul anului 2021. Municipalitatea a cheltuit 3,5 milioane de lei pentru el.
  Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, ne-a declarat că nu va începe lucrările la Spitalul Metropolitan, pentru că nu are certitudinea că există bani pentru el.
  Din toate poomisiunile au ramas 3 Spitale regionale, la Cluj, Iasi si Craiova, AZI nici unul NU e in CONSTRUCTIE inca!.
  Stadiul proiectelor celor 3 spitale regionale.
  Pentru toate cele trei unități din Cluj-Napoca, Iași și Craiova s-au finalizat, în 2020, studiile de fezabilitate, plătite din bani europeni.
  Ulterior, Ministerul Sănătății a scos la licitație proiectarea viitoarelor construcții. Cel mai avansat proiect este cel din Iași, unde a fost desemnată deja asociarea de societăți care va realiza studiul tehnic.”

  Probabil in cel putin 10 ANI vor fi gata… optimist vorbind…

  • Uite aici cum „construieste” Romania 1 spital in zeci de ANI!!!
   https://romania.europalibera.org/a/spitale-regionale-romania/31652227.html

  • „asociarea de societăți care va realiza studiul tehnic.”
   Atât se poate fura,atât se fură. Și si aici trebuie să se asocieze hoții că nu se mai fură ca acu 10,15 ani.Nțțtț,se fură ca la guvernare:in coaliție. O firmă pnl,o firmă psd,o firmă udmr= o asociere de 3 firme.”Una ție, una mie.Două ție, una ,două mie…..”
   Dar țineți minte:nu ne băgăm unde nu putem fura.Gen săpături, construcții, etc

  • Pentru SRI / MAI s-ar putea să fie gata în trei ani.

 7. Buna seara
  Totul pentru tradatori si hoti intelectuali. Noi cetstenii de buna credinta murim cu zile, dar tradarii au drepturi. Numai o REVOLUTIE ADEVARAT va mai schimba in bine si viata noastra. Astia de 32 de ani distrug si dau tara gratis strainilor. Rusine