G4Media.ro

Guvernul ceh introduce obligativitatea măştii în interior, în contextul unui număr record…

Guvernul ceh introduce obligativitatea măştii în interior, în contextul unui număr record de cazuri de COVID-19

Guvernul din Cehia va impune de joi obligativitatea de a purta masă în interior pe întreg teritoriul ţării, a scris pe Twitter ministrul Sănătăţii, Adam Vojtech, după ce numărul de infectări pentru o zi a ajuns la un nivel record, de 1.164, potrivit Reuters, preluată de Agerpres.

„Am convenit cu experţii că vom introduce obligativitatea de a purta mască în interiorul clădirilor pe întreg teritoriul Cehiei”, a spus el.

Numărul de cazuri zilnice a fost cu regularitate peste 500 în septembrie, deja cu mult mai multe decât un vârf precedent de 377 de infectări pentru o zi în martie, în primul val de îmbolnăviri.

Însă miercuri autorităţile au raportat un număr record de 1.164 de cazuri pentru 24 de ore.

Guvernul ceh, care a acţionat rapid în martie şi a impus măsuri stricte de izolare pentru a oprit răspândirea virusului, vrea să evite reintroducerea unor restricţii similare, după ce economia s-a contractat cu 11% în perioada aprilie-iunie comparativ cu acelaşi interval de anul trecut.

Ritmul de înmulţire a cazurilor în Cehia a fost printre cele mai rapide din Europa, rata de infectări în ultimele două săptămâni fiind mai mare doar în Spania, Franţa, Malta, România şi Croaţia, conform Centrului European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), agenţie a UE.

Ritmul de înmulţire a infectărilor este de circa trei ori mai mare decât în Germania vecină.

Cu toate acestea, bilanţul deceselor din Cehia a rămas mai mic decât în multe dintre celelalte ţări europene, cu 441 de morţi raportaţi până miercuri, dintr-un total de 29.877 de cazuri de îmbolnăvire înregistrate de la începutul pandemiei.

Spitalizările s-au înmulţit în ultima săptămână, însă numărul lor este încă la jumătate faţă de nivelurile din prima parte a pandemiei. Guvernul afirmă că multe dintre cazurile noi sunt asimptomatice şi se înregistrează în rândul populaţiei tinere.

Sursa foto: Pixabay

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Multe stiri ca e rau e rau in Europa. Dar pe harta ECDC in Romania e cel mai rau dupa Spania… Si tot pe harta aia conducem detasat de 2 luni incoace…

    Presa romaneasca in ansamblul ei a ratat acest amanunt important, poate si fiind anesteziata de fondurile guvernamentale. Stiu ca G4media n-a luat, dar n-am vazut acest detaliu pe care il urmaresc de mult timp…. Poate reusiti sa fiti mai incisivi pe tema Covid. Guvernul nu simte o presiune prea mare si isi vede de calculele electorale. Iar bolnavii critici, de locurile veci.

    • ” Stiu ca G4media n-a luat, dar n-am vazut acest pe care il urmaresc de mult timp ” – adica unii sunt hoti….unii sunt prosti…si tu nemultumit….ce tragedie !? :))))