G4Media.ro

Guvernul britanic vrea să pună capăt imediat libertăţii de circulaţie a cetăţenilor…

Guvernul britanic vrea să pună capăt imediat libertăţii de circulaţie a cetăţenilor UE la 31 octombrie

Guvernul britanic condus de prim-ministrul Boris Johnson a indicat luni că doreşte să pună capăt ‘imediat’ liberei circulaţii a cetăţenilor Uniunii Europene în situaţia unui Brexit fără acord la 31 octombrie, transmit agenţiile France Presse şi Press Association, citate de Agerpres.

”Libera circulaţie aşa cum există acum se va termina pe 31 octombrie, când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană”, a declarat luni o purtătoare de cuvânt din Downing Street.

‘Spre exemplu, vom introduce imediat reguli mai stricte în materie de infracţionalitate pentru persoanele care intră în Marea Britanie’, a menţionat ea, precizând că detaliile altor modificări sunt ‘în curs de elaborare’ şi vor fi stabilite de premierul Johnson şi ministrul de interne Priti Patel.

Purtătoarea de cuvânt a insistat că cetăţenii UE rezidenţi actualmente în Regatul Unit nu vor fi împiedicaţi să reintre în ţară după ce vor călători în străinătate, deşi nu este clar cum vor fi întreprinse controalele.

Sistemul care le permite cetăţenilor UE să solicite statutul de rezident permanent nu va fi modificat, iar cei două milioane de europeni care nu au finalizat încă acest demers nu vor fi împiedicaţi să intre în Marea Britanie de sfârşitul libertăţii de circulaţie, a indicat ea.

Premierul Boris Johnson doreşte introducerea unui sistem de imigraţie pe puncte similar celui din Australia, croit în funcţie de necesităţile Marii Britanii post-Brexit, a amintit purtătoarea de cuvânt.

Reamintim că fostul prim-ministru Theresa May avea în vedere o ‘perioadă de tranziţie’ chiar şi în lipsa unui acord de divorţ cu UE, ceea ce le-ar fi permis cetăţenilor europeni să se deplaseze, să lucreze sau să studieze în Marea Britanie fără a le fi cerute demersuri speciale.

Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. Normal ca va intra sclavii care muncesc pe teritoriul lor ….

  2. Boris se asigura ca Brexitul va fi no-deal, cum vor stapanii lui bogati, care nu mai vor sa plateasca taxe.

    Daca nu ies din UE pana la 1 ianuarie 2020, stapanii conservatorilor sunt mancati, fiindca intra in vigoare o noua directiva impotriva spalarii banilor.

    Numai ticalosi in conducerea conservatoare a UK.

  3. In 2 luni se duce dracului lira.

  4. Good news for gold, silver and bitcoin $$$$$$$$$ to the moooooon!

  5. Logic, de aceea au si votat. Au votat si aplica programul votat. Incredibil totusi, cum descoperiti voi apa calda 😀

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.