G4Media.ro

Guvernul Boris Johnson, zguduit de un nou scandal sexual / Un ministru…

Sursa foto: Tolga Akmen / AFP

Guvernul Boris Johnson, zguduit de un nou scandal sexual / Un ministru a demisionat după a pipăit doi bărbați într-un club din Londra

Un membru al guvernului premierului britanic Boris Johnson, însărcinat cu disciplina parlamentară a deputaților conservatori, a demisionat după ce a fost acuzat că a pipăit doi bărbați într-un club din Londra, potrivit Le Figaro.

Într-o scrisoare joi, 30 iunie, Chris Pincher a recunoscut că a băut „mult prea mult” și și-a cerut scuze pentru că „s-a făcut de rușine pe sine și pe alții”. Potrivit mai multor media britanice, politicianul conservator în vârstă de 52 de ani a pipăit miercuri seară doi bărbați, printre care și un parlamentar, într-un club privat din centrul Londrei, Carlton Club.

El a demisionat din funcția de Deputy Chief Whip, dar a rămas parlamentar, ceea ce a determinat apeluri pentru expulzarea sa din partid și o anchetă internă. „În niciun caz conservatorii nu vor ignora o posibilă agresiune sexuală”, a scris pe Twitter Angela Rayner, numărul doi din principalul partid de opoziție, Partidul Laburist. „Boris Johnson trebuie să spună acum cum poate Chris Pincher să rămână parlamentar conservator”, a adăugat ea, deplângând o „prăbușire totală a standardelor vieții publice” sub conducerea premierului.

Comportament similar în 2017

Numit în februarie, Chris Pincher demisionase deja din funcția de junior whip în 2017, fiind acuzat că a făcut avansuri sexuale unui atlet olimpic și potențial candidat conservator la alegeri. Acest caz se adaugă unei serii jenante de alte cazuri de scandaluri sexuală pentru partidul de guvernământ în ultimele luni. Un deputat suspectat de viol, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a fost arestat și apoi eliberat pe cauțiune la jumătatea lunii mai, un altul a demisionat în aprilie pentru că s-a uitat la filme porno în Parlament, pe telefonul mobil în aprilie, iar un fost deputat a fost condamnat în mai la 18 luni de închisoare pentru că a agresat sexual un copil de 15 ani.

De asemenea, guvernul lui Boris Johnson a fost zguduit de o serie de alte scandaluri, cum ar fi cel privind petrecerile organizate în Downing Street în ciuda restricțiilor anti-Covid în timpul pandemiei, ceea ce i-a adus liderului un vot de neîncredere din partea propriei tabere, la care a supraviețuit cu greu. El a plătit deja scump pentru aceste afaceri la urnele de vot, conservatorii fiind înfrânți categoric în două alegeri parțiale din iunie.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter