G4Media.ro

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare împotriva COVID-19

Guvernul a aprobat strategia de vaccinare împotriva COVID-19, a anunțat Ministerul Sănătății printr-un comunicat de presă transmis sâmbătă.

Strategia de vaccinare a fost elaborată de către Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea premierului Orban.

 • ”Documentul stabilește viziunea, principiile și modul de acțiune pentru administrarea în România a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de către Agenția Europeană a Medicamentului și are la bază atât analiza situației de la nivelul național și european a răspândirii SARS-CoV-2, cât și analiza situației cazurilor grave și respectiv a mortalității generate de COVID-19. Strategia își propune, ca obiective generale, asigurarea unui mediu favorabil vaccinării, ca politică eficace de prevenție COVID 19 la nivelul populației României, dar și crearea premizelor de operaționalizare a activitatii de vaccinare anti Covid 19 la nivel populațional, ca parte integranta a programului național de vaccinare. Scopul nostru este acela de a asigura accesul la vaccinare împotriva SARS-CoV-2 în condiții de siguranță, eficacitate și echitate pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2 și limitarea pandemiei de COVID-19 pe teritoriul țării. Strategia stabilește întregul proces și lanț de vaccinare împotriva SARS-CoV-2, de la principiile generale, până la organizarea vaccinării, depozitarea vaccinurilor, păstrarea lanțului de frig, monitorizarea siguranței și eficacității și managementul deșeurilor. Aceasta propune linii generale care vor sta la baza strategiei de comunicare a campaniei de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 din România”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătății.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

 1. Ajunge covidul mai repede ca vaccinul.

 2. Pe pielea ursului din pădure…

 3. A inceput scoala online!

 4. Dar profesorii au fost uitați?
  Sunt peste 100000 de cadre didactice care se expun la 2000000 de copii!
  In scoli mici si nearisite.
  Neigienizate!
  Neechipate informatic pentru online!

 5. Care e vaccinul? E ala de -80 de grade, ale de congelator, ala de frigider? Sau am facut si noi o strategeala, sa nu ne prinda alegerile far?

 6. E secreta, cumva?!
  Daca nu o faceti publica, ce sens are anuntul?!
  Pentru CINE ati aprobat-o?! Ati pus-o la sertar?!

 7. VOR FI VACCINATI CEI DIN CASTE.