G4Media.ro

Guvernatorul Liguriei, trimis în arest la domiciliu, acuzat de corupție / Ar…

Sursa foto: pixabay.com

Guvernatorul Liguriei, trimis în arest la domiciliu, acuzat de corupție / Ar fi concesionat zone portuare și plaje în schimbul publicității și banilor / Fostul administrator al portului din Genoa e acuzat și el că a primit 22 de sejururi de lux

Președintele regiunii Liguria, Giovanni Toti, este implicat într-o anchetă privind concesiunile portuare de la Genoa și finanțarea alegerilor. El a fost suspendat din funcție și trimis în arest la domiciliu, scrie Corriere della Sera.

Paolo Emilio Signorini, actualul președinte al Iren, o companie d energie, se află și el în închisoare: se presupune că a primit nopți de hotel la Monte Carlo, masaje, genți și bijuterii. De asemenea, șeful de cabinet al lui Toti este acuzat de asociere cu mafia și este și el arestat în același dosar.

Președintele regiunii, Giovanni Toti, este arestat pentru corupție. Alături de el se află și fostul președinte al Autorității Portuare și actualul director general al gigantului energetic Iren, Paolo Emilio Signorini, care se află în închisoarea Marassi. Pentru acesta din urmă, acuzația este de „corupție pentru exercitarea funcției sale și pentru acte contrare îndatoririlor funcției sale”. Aldo Spinelli, un cunoscut antreprenor portuar, se află în centrul anchetei privind acest presupus sistem corupt.

Potrivit Parchetului din Genova, grupul a pus la punct un sistem de favoruri sub formă de mită care susținea, de fapt, guvernul politic: atât de mult încât, procurorii au cerut arestarea lui Toti.

Printre tranzacțiile aflate sub lupa anchetatorilor se numără concesionarea unor zone portuare, dar și plăți ascunse pentru spații publicitare, cum ar fi un maxi-panou publicitar de pe cel mai înalt zgârie-nori din Genova.

Guvernatorul Toti, în prezent președinte al consiliului național Noi Moderati și conducând un consiliu de centru-dreapta, este acuzat că a acceptat promisiuni de diverse finanțări de la Aldo Spinelli și Roberto Spinelli și a primit în total 74.100 de euro pentru mai multe angajamente: cele de „găsire a unei soluții” pentru transformarea plajei Punta Dell’Olmo din „liberă” în „privată”, facilitarea procesului unui dosar imobiliar referitor la complexul imobiliar Punta Dell’Olmo de interes pentru familia Spinelli și aflat în așteptare la birourile regionale, accelerarea și aprobarea practicii de reînnoire pentru treizeci de ani a concesiunii Terminalului Rinfuse Genova S.r.l. (controlată în proporție de 55 % de Spinelli) în curs de examinare la Comitetul de gestionare al Autorității de sistem portuar al Mării Ligurice de Vest și aprobată la 2 decembrie 2021.

Marți dimineața, au fost efectuate percheziții la locuința genovezilor din Piazza Piccapietra, unde își are domiciliul guvernatorul Liguriei. Concomitent cu percheziția domiciliară, militarii din cadrul poliției italiene au inspectat unele birouri ale Consiliului Regional din Liguria, inclusiv cel al șefului de cabinet Matteo Cozzani, arestat sub acuzația de schimb de voturi politice în stil mafiot.

La scurt timp după prânz, președintele regiunii a fost însoțit la cazarma Finanza de pe malul apei Canepa din Genova. Alături de el se afla avocatul Savi. Între timp, Toti este suspendat din funcția de guvernator al Liguriei.

Fostul președinte al Autorității Portuare și actualul CEO al gigantului energetic Iren, Paolo Emilio Signorini, este acuzat de că a primit de la Aldo Spinelli „22 de sejururi de lux la Monte Carlo, la Hotel de Paris din Monte Carlo, pentru un total de 42 de nopți, incluzând și jocuri de noroc la cazinou și servicii suplimentare, cum ar fi room service, masaje și tratamente de înfrumusețare, un cort pe plaja hotelului”, pe lângă „participarea la evenimente exclusive, cum ar fi finala turneului internațional de tenis „Rolex Monte Carlo Masters”, precum și jetoane pentru a face pariuri la Cazinoul din Monte Carlo”.

Signorini, tot în schimbul favorurilor făcute lui Spinelli, ar fi primit apoi ‘o geantă Chanel și o brățară de aur Cartier în valoare de 7.200 de euro, ambele cadouri destinate unor terțe persoane’.

Printre cei puși sub acuzare, în cadrul diferitelor direcții de anchetă conduse de șase procurori diferiți și coordonate de procurorul Nicola Piacente, se numără și actualul șef de cabinet al regiunii, Matteo Cozzani.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...