G4Media.ro

Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, va călători în străinătate în timp ce…

Sursa foto: Facebook/Ron DeSantis

Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, va călători în străinătate în timp ce se pregătește pentru o așteptată candidatură la președinția Statelor Unite în 2024

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, care este așteptat să candideze pentru nominalizarea republicană la președințialele din 2024, va începe sâmbătă o călătorie în străinătate care îl va duce prin Japonia, Coreea de Sud, Israel și Marea Britanie.

În timp ce călătoria este prezentată oficial ca o misiune comercială, turneul este văzut în general ca o încercare de a-și îmbunătăți acreditările în materie de politică externă în perspectiva unui anunț oficial, așteptat la sfârșitul primăverii sau la începutul verii, scrie Reuters.

Guvernatorul declarase în martie că războiul din Ucraina este o „dispută teritorială” și că nu prezintă un interes strategic pentru Statele Unite, poziție asupra căreia a revenit parțial de atunci. Aceste comentarii au provocat critici din partea democraților și a multor republicani, deși este o poziție pe care o împărtășește cu aproximativ jumătate din baza partidului, precum și cu fostul președinte republican Donald Trump.

În Japonia, DeSantis se va întâlni cu prim-ministrul Fumio Kishida și cu ministrul de externe Yoshimasa Hayashi în timpul vizitei sale din 24 și 25 aprilie, a anunțat Ministerul japonez de Externe. El urmează apoi să călătorească la Seul, unde se va întâlni cu premierul Han Duck-soo, înainte de a continua la Tel Aviv și Londra, unde va discuta diverși lideri guvernamentali și de afaceri.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Si termina cu Europa, cu Europa de EST!!! A primit voie de la Trump?