G4Media.ro

Grupul media al lui Trump a pierdut în primul trimestru peste 327…

Photo by Michael M. Santiago / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP

Grupul media al lui Trump a pierdut în primul trimestru peste 327 de milioane de dolari / Principalul activ al grupului este rețeaua de socializare Truth Social

Societatea media a lui Donald Trump, Trump Media and Technology Group (TMTG), cotată pe Wall Street de la sfârşitul lui martie, a anunţat că a pierdut peste 300 de milioane de dolari în primul trimestru, relatează AFP, transmite News.ro.

Grupul a înregistrat o pierdere netă de 327,6 milioane de dolari din ianuarie şi până în martie, după ce a înregistrat o pierdere de un pic peste210.000 de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut, se precizează într-un comunicat.

TMTG, al cărei principal activ este reţeaua de socializareTruth Social, a avut o cifră de afaceri de770.500 de dolari în această prioadă.

Cotat la Bursa din New York de la 28 martie, grupul media al candidatului republican la fotoliul de la Casa Albă este obligat să-şi publice rezultatele trimestrial.

În vederea intrării peWall Street, TMTG a fuzionat cuDigital World Acquisition Corp (DWAC), un vehicul cotat (SPAC), al cărui singur scop este să permită unei societăţi accesul mai uşor pe bursă.

Acest lucru a costat peste şase milioane de dolari grupul luiDonald Trump, crescând de patru ori pierderea operaţională faţă de primul trimestru din 2023, la 12,1 milioane de dolari.

”Potrivit datelor furnizate deTMTG la 29 aprilie 2024, acţiunile societăţii erau deţinute de peste621.000 de acţionari, dintre care marea majoritate sunt investitori particulari”, precizează în comunicat întreprinderea.

CursulTrump Media and Technology Group s-a prăbuşit cu peste 70% după intarea pe bursă, după care a început să crească de la jumătatea lui aprilie.

Această cădere a scăzut cu câteva miliarde averea luiDonald Trump, care controlează57,3% dintre acţiunile TMTG.

Directorul general al grupului,Devin Nunes, un fost ales republican, a acuzat fonduri speculative de manipularea pieţei în vederea scăderii cursului acţiunii prin intermediul unui mecanism ilegal.

El a dat asigurări luni, citat în comunicat, că TMTG este ”bine capitalizat”.

”Fondul nostru de rulment pozitiv ne permite să explorăm şi să continuăm un eventai larg de iniţiative şi inovaţii în vederea dezvoltării platformeiTruth Social, inclusiv potenţiale activităţi de fuziuni şi achiziţii”, a adăugat el.

”Suntem deosebit de entuziasmaţi de ideea de a progresa în domeniulstreamingului TV în direct, în dezvoltarea propriei noastre reţele de difuzare de conţinut”, comenteazăDevin Nunes.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...