G4Media.ro

Peste 20 de asociații civice denunță blocada impusă de primarul Sectorului 5…

Peste 20 de asociații civice denunță blocada impusă de primarul Sectorului 5 voluntarilor din școala 136 din Ferentari, în locul cărora Florea propune un program de 4 milioane de euro

Peste 20 de asociații civice, printre care și comunitatea #Rezistența, îi cer Primarului Sectorului 5, Daniel Florea, “ridicarea imediată a interdicției impuse voluntarilor și copiilor de a mai folosi” spațiul din școala 136 din Ferentari unde în weekend cei mici își fac temele cu ajutorul voluntarilor, în cadrul unui program inițiat de Valeriu Nicolae. Comunitatea face apel la consilierii locali din Sectorul 5 să respingă proiectul de hotărâre al Primăriei, care “se află pe agenda ședinței de Consiliu Local care va avea loc marți 27 august”.

Într-o scrisoare deschisă publicată pe pagina de Facebook #Rezistența, asociațiile anunță că Primarul Sectorului 5 vrea să interzică, “începând cu 1 Septembrie, activitatea voluntarilor care ajută săptămânal peste 100 de copii marginalizați să își facă temele în spațiul pus la dispoziție de școala nr. 136 din Ferentari”.

Primarul Daniel Florea, îngrijorat că Valeriu Nicolae – inițiator al programului ce lucrează de 12 ani cu peste 100 de copii în comunitatea din Ferentari – ar putea reprezenta un potențial pericol pentru funcția lui dacă ar vrea să candideze pentru pozitia de primar in sectorul său, a decis să blocheze printr-o hotărâre accesul voluntarilor și copiilor în spațiul din scoala 136”, scriu membrii comunităților civice.

Contactat de Edupedu.ro, Valeriu Nicolae a declarat că “nu mi-a trecut niciodată prin cap să candidez la primărie. Dacă ar fi o metodă ca cineva să mă enerveze suficient de tare astfel încât să mă determine să merg din ușă în ușă, ăsta ar fi singurul motiv pentru care aș face așa ceva. Mi se pare o ticăloșie atât de mare!”.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. De la voluntari nu iese nimic, de la un program de patru milioane de euro s-o mai scurge ceva. Asta-i cel mina-n lupta pe domn’ primare.