G4Media.ro

Gruparea teroristă Hamas reclamă că veto-ul american este „undă verde” acordată Israelului…

Sursa foto: MAHMUD HAMS / AFP

Gruparea teroristă Hamas reclamă că veto-ul american este „undă verde” acordată Israelului pentru mai multe masacre

Veto-ul american asupra unui proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care cere o încetare imediată a focului în Gaza este o „undă verde” pentru Israel pentru a comite mai multe „masacre’ pe acest teritoriu, a reacţionat marţi seara gruparea teroristă Hamas palestinian, relatează AFP conform Agerpres.

„Poziţia americană este undă verde pentru ca ocupaţia (israeliană) să comită mai multe masacre (…) Acest lucru nu va face decât să crească suferinţa poporului nostru”, a indicat mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

Statele Unite şi-au exercitat din nou dreptul de veto în Consiliul de Securitate al ONU, blocând astfel un proiect de rezoluţie prin care se cerea un armistiţiu umanitar imediat în războiul dintre Israel şi Hamas, notează Reuters.

Washingtonul promovează în schimb un apel al Consiliului pentru o încetare temporară a focului, legată de eliberarea unor ostatici de către gruparea islamistă Hamas.

Războiul din Gaza a început după ce gruparea islamistă Hamas a atacat în 7 octombrie anul trecut Israelul, unde a ucis circa 1200 de oameni, majoritatea civili, şi a luat 235 de ostatici. Riposta israeliană, la început prin bombardamente, apoi şi printr-o ofensivă terestră, a dus la pierderea a circa 29.000 de vieţi în rândul palestinienilor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

 1. Hamas -> hummus.

 2. Războiul a început în 1948, nu în 7 octombrie.

 3. Și ar vrea ei undă verde.
  Acum țipă „masacru”, dar ce au făcut ei ce a fost.
  Ce dai aia primești.
  Foarte bine face SUA.
  Nu hamas.