G4Media.ro

Gropile comune din Izium: 99% din cadavrele exhumate prezintă semne de moarte…

Sursa foto: Telegram / Volodimir Zelenski (Zelenskiy / Official)

Gropile comune din Izium: 99% din cadavrele exhumate prezintă semne de moarte violentă / „Au existat și copii” printre cadavrele exhumate (guvernator regional)

„99%” dintre cadavrele exhumate vineri în orașul Izum, în estul Ucrainei, recent recucerit de la ruși, „prezentau semne de moarte violentă”, a declarat seara guvernatorul regional Oleh Sinehubov, potrivit Le Monde.

„Sunt mai multe cadavre cu mâinile legate la spate, iar o persoană este îngropată cu o frânghie în jurul gâtului. Evident, acești oameni au fost torturați și executați”, a declarat Sinehubov, pe Telegram, însoțindu-și mesajul cu fotografii ale sutelor de morminte găsite în apropiere de Izium.

Potrivit acestuia, „450 de cadavre de civili cu urme de moarte violentă și tortură au fost îngropate” în aceast loc, care a fost descoperit joi de autoritățile ucrainene.

Potrivit acestuia, „au existat și copii” printre cadavrele exhumate în cursul zilei de vineri de către cei „200 de agenți și experți” care lucrează la fața locului. „Cadavrele vor fi trimise la autopsie pentru a determina cauza exactă a morții”, a spus el.

„Fiecare deces va fi investigat și va deveni o dovadă a crimelor de război ale Rusiei în instanțele internaționale. Amploarea crimelor comise (de ruși) la Izium este enormă”, a continuat acesta, denunțând „teroarea sângeroasă și brutală”.

Ofițerul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineț, a declarat pe Telegram că „probabil că în teritoriile eliberate din regiunea Harkov au fost torturați și uciși peste 1.000 de cetățeni ucraineni”.

Mai devreme în cursul zilei, un jurnalist AFP a putut vedea cel puțin un cadavru cu mâinile legate cu frânghii în acecst loc, dar nu a putut stabili imediat dacă era vorba de un civil sau de un soldat, deoarece corpul era prea deteriorat.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

  1. Rușii sunt suboameni, niste animale bipede.

  2. Rusznaci s niste jagardele neo bolsevice,condusi de mafia kgb/fsb si îndoctrinatzi cu natzionalism socialist Putlerist ..

  3. Ștreangul este o pedeapsă prea blândă pentru ei care au făcut crime de război, crime împotriva civililor!

  4. Când torturezi și ucizi copii poți spune că nu mai este poporul rus, ci haita de animale! 🤮🤮🤮

    • Incredibil! Zelensky a trimis civili îmbrăcați in haine militare pe poat de carne de tun! Sa fie tras in trapa!

    • @ ilie – Bai postacule, in toate pozele am vazut un singur cadavru in uniforma militare, deficientule. Si, chiar si asa, de cand prizonierii de razboi sunt torturati si ucisi?