G4Media.ro

Grindeanu, întrebat câți kilometri de autostradă se vor construi din totalul de…

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Grindeanu, întrebat câți kilometri de autostradă se vor construi din totalul de peste 450, asumați prin PNRR: „Sper că toţi”

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat că, exceptând un tronson din autostrada Transilvania, România nu a semnat încă niciun contract pentru realizarea infrastructurii rutiere asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), relatează news.ro. Întrebat la Digi24.ro câţi kilometri de autostradă va reuşi România să construiască din totalul de peste 450, asumaţi prin PNRR, ministrul a răspuns: „Sper că toţi”.

„Nu există contract semnat în acest moment pe PNRR, din ceea ce s-a discutat şi s-a pus ca şi finanțare în PNRR, astăzi, în afară de Autostrada Transilvania, astăzi, când vorbim, niciunul, pe rutier”, a comentat ministrul Transporturilor în emisiune la Digi 24.

El a explicat că cel mai mare proiect rutier asumat prin PNRR este autostrada A 7 Ploieşti – Paşcani care va avea peste 300 de kilometri, iar în acest moment se derulează licitaţii, unele dintre proceduri fiind în faza finală de atribuire a contractelor.

„În PNRR există, în fiecare trimestru, borne, pe care trebuie să le atingi la toate ministerele, astfel încât să primeşti finanţările. (…) Pe A7, cea mai mare bucată din zona rutieră din PNRR ţintă este să semnăm contratele până la sfârşitul anului acesta. Anul viitor este bornă în PNRR să ai semnate 50% din contracte”, a explicat Grindeanu, citat de news.ro

Conform ministrului, pe teren se lucrează la tronsonul Nădăşelu – Poarta Sălajului (Autostrada Transilvania) care are o lungime de 42 de kilometri.

Întrebat câţi kilometri va avea România realizaţi, în anul 2026, din totalul asumat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, ministrul a răspuns: „Sper ca toţi”.

„A 7 sunt convins că va fi cap-coadă (…), autostrada Transilvania merge, pe capetele din A8 sunt moderat-optimist, pentru că acolo vorbim de un studiu de fezabilitate pe întreg tronsonul care are studiu şi de impact de mediu  ceea ce înseamnă inclusiv traversarea Carpaţilor prun anumite zone de rezervaţie naturală şi de aia am această rezervă. Dar Autostrada Transilvania da, A 7 da”, a explicat Grindeanu, conform news.ro

Sursa foto: Cătălin Drulă / Facebook

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. NU E CLAR? NU AU NICI CEA MAI MICA INTENTIE SA FACE CEVA PRIN PNRR !

    • Cu toată seriozitatea vă recomand să lecturați cu mare atenție PNRR ,Partea a-II-a , Componenta 4 , să vedeți câte UTOPII (ABERAȚII)conține .

  2. Si veti vota pesede pentru o punga de ulei!

  3. Catedrala Note Dame din paris a fost construita intre 1163 si 1345. Cei care au inceput-o au murit inainte de a vedea groapa fundatiilor. S-au schimbat multi regi si chiar dinastii. Cine a costruit catedrala ? Poporul francez. Asa si noi vom fi judecati dupa cati km de autostrada construim impreuna cooperand de la usr la psd trecand pe la udmr. Adevarul este ca temelia autostrazilor pnrr a fost bine pusa de Drula iar Grndeanu face o munca la un nivel corect.

  4. Grindeanu? Un rahan cu ochi!

  5. SINGURUL LUCRU PE CARE L-A FACUT ACEASTA MARIONETA A FOST SA DUBLEZE POSTURILE PENTRU LACUSTE IN ORGANIZATIILE UNDE A PLANTAT-O PARTIDUL.