G4Media.ro

Grindeanu: Firma care a făcut Podul de la Brăila cere 230 de…

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Grindeanu: Firma care a făcut Podul de la Brăila cere 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie. Asta înseamnă rea voinţă / Nu o să fim de acord cu acest tip de şantaj, măsurile o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat luni, după vizita la Drumul expres (Dex6) Brăila-Galaţi, că firma care a făcut Podul de la Brăila cere CNAIR 230 de milioane de lei ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat pe ambele maluri undeva la 90%. Ministrul spune că asta înseamnă rea voinţă şi nu va fi de acord cu acest tip de şantaj, iar măsurile vor fi luate în săptămânile şi lunile viitoare, transmite News.ro.

Ministrul a spus că ”partea mai puţin bună este modul în care cei de la Webuild, care au făcut proiectul Podului de la Brăila, înţeleg să gestioneze relaţia cu CNAIR-ul”.

”Ca să fiu cât se poate de clar, în acest moment ne solicită, nu nouă, CNAIR-ului ca să fiu mai exact, 230 de milioane de lei, ca să dea drumul la circulaţie, deşi proiectul este finalizat şi pe malul brăilean şi pe malul tulcean (…) undeva la 90%, deci se poate da drumul la circulaţie. Nu, solicită încă 230 de milioane, altfel vor respecta termenul pe care îl au, octombrie 2024. Asta înseamnă rea voinţă. Nu o să fim de acord, nici la minister, nici la CNAIR, cu acest tip de şantaj, iar măsurile pe care noi le vom lua, nu doar pe această lucrare, o să le vedeţi în săptămânile şi lunile viitoare”, a spus Sorin Grindeanu.

”Ca să vă faceţi o imagine, dincolo de multe alte lucrări pe care consideră dânşii să le plătim noi, mai solicită în suma asta vreo 30 şi ceva de milioane, ce i-am pus noi să refacă pe asfaltul care anul trecut nu a fost de cea mai bună… Tocmai de aceea noi nu am fost de acord cu recepţia, nici acum nu suntem de acord să cedăm la acest şantaj pe care au încercat să îl facă având în vedere perioada asta electorală”, a precizat ministrul Transporturilor.

Grindeanu a menţionat că ”faptul că dechiderea acestor tronsoane de drum ar fi dus la o circulaţie mai bună şi în municipiul Brăila dar şi în descărcarea spre Tulcea, au crezut că este o cheie sau un motiv să şantajeze ministerul, CNAIR-ul, să plătească această sumă”.

”Eu nu am cum, nici eu nici colegii mei, să cedăm la un asemenea şantaj nejustificat. Sunt oameni care, dacă au câştigat un proiect, trebuie să îl ducă până la capăt, să facă lucrările de bună calitate, astfel încât să putem să recepţionăm. O să vedeţi săptămânile şi lunile viitoare, apropo de această companie, probabil că această declaraţie a mea de astăzi va fi folosită, dar îmi asum. Repet, este un şantaj pe care dânşii au încercat să îl facă tocmai fiind în această perioadă în care credeau că statul român va ceda la aceste presiuni cu care au fost obişnuiţi”, a menţionat Grindeanu.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Securiștii antiromani PSD-PNL-UDMR-AUR-SOS nu fac decât promisiuni deșarte! Vorbe, circ, buget consumat și fără lucrare! Toti sunt milionari in euro din slujbe la stat! 🤮🤮🤮

 2. Eu nu inteleg, acum o luna si ceva se circula pe podul ala… acum nu se mai circula?

 3. Webuild sunt o firma oarecare pe cand CNAIR e o veche companie bine cunscuta pentru proiectele sale de succes in intreaga lume.

 4. Există și șantaj justificat ?

 5. Ia uite unde era corectitudinea pământului…

 6. Își justifică incompetența prin niște vorbe fără sens. Dacă ai contract beton, nu plătești nimic. Dacă acel contract a fost redactat de niște rude de pesediști, vom avea de plată.

 7. Traducere: Grindeanu transmite ca nu va face plati pana nu isi primeste partea.

 8. 200 de milioane? După cum am mai pățit , le vom plăti până la urmă 2 miliarde, iar podul va fi imposibil de recepționat după ce se va degrada și va trebui reconstruit.

 9. Acest mizerabil vorbeste exact asa cum gandeste. Cu pauze dese si lipsa de logica. Mereu se exprima de parca incearca sa explice fizica cuantica unor furnici pe cand este exact invers si asta ne arata in ce lume traieste

 10. I se potrivește vorba aia: „mândru mi-s, fu..m-aș”!
  Firma aia e în grafic, Grindeanu îi ia caii de la bicicletă!

 11. E ofticat că nu se poate circula acum, de alegeri, pentru PSD!

 12. Greu se mai exprima…