G4Media.ro

Grindeanu: Cred că este necesar să existe în decembrie o rectificare /…

Sursa foto: Dreamstime

Grindeanu: Cred că este necesar să existe în decembrie o rectificare / Avem nevoie la Transporturi de bani care să meargă în investiţii

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, vineri, într-o conferință de presă, că este necesară o rectificare bugetară în luna decembrie, menţionând că are nevoie de bani la Transporturi care să meargă în investiţii, relatează News.ro.

„Cred că va fi. Dacă vreţi o părere personală, cred că este necesar să existe în decembrie o rectificare şi sigur avem nevoie la Transporturi de bani, ca de obicei, care să meargă şi nu cerem decât bani care să meargă în investiţii şi eventuale lucruri care au rămas neacoperite iniţial prin bugetul aprobat la sfârşitul anului trecut”, a afirmat Grindeanu.

El a precizat că anul viitor va avea nevoie de un buget mai mare la Ministerul Transporturilor, de aproximativ 30 de miliarde de lei, menţionând că în acest an bugetul ministerului a fost de aproximativ 23 de miliarde de lei.

Context. Licitațiiile organizate prin Sistemul Achizițiilor Publice – SICAP au scăzut brusc, începând din această lună, ca număr, dar mai ales ca sumă. Totul pare blocat. Problema a ajuns și în spitale, unde managerii au arătat că le este impsobil să mai cumpere aparatură, să facă reparații, pentru că riscă să primească amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea legii. Ca să poată face totuși câte ceva, managerii autorităților de stat trebuie să-și fundamenteze direct la Guvern achizițiile și pot, teoretic, să primească bani din Fondul de rezervă al Guvernului, care este, teoretic, destinat urgențelor întregii țări (inundații, calamități, atacuri externe).

Premierul Marcel Ciolacu practică, din acest an ca, în loc ca rectificare, Guvernul să facă alocări prin din Fondul de rezervă, inclusiv pentru salariile bugetarilor, scrie Economedia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Mai ușor cu banii, Grindene, că oricum construiți încet și prost!