G4Media.ro

Grindeanu anunță „manageri corporatiști” la Tarom, companie care în prezent e în…

Sursa foto: Facebook/Tarom

Grindeanu anunță „manageri corporatiști” la Tarom, companie care în prezent e în colaps din pricina numărului imens de angajați

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă că în câteva zile va veni cu o strategie de „management corporatist”, pentru compania de aviație Tarom.

„Noi suntem în prezent la număr mai mult decât dublu în ceea ce privește numărul de angajți, piloți și  stewarzi. În câteva zile vom aduce manageri corporatiști, oameni care înțeleg ce au de făcut, care și-au făcut cariera la companii mari de aviație”, a comentat Grindeanu în emisiune la Digi24.

Ministrul Transporturilor a subliniat că ținta sa cu acest demers este „salvarea companiei”, arătând că e greu de crezut că Tarom poate fi salvată prin păstrarea numărului supradimensionat de angajați.

„Dacă Tarom ar putea supraviețui cu 2000 de angajați în loc de 600, eu n-aș avea nimic împotriva lor, dar așa cum merge compania de foarte mulți ani, lucrurile chiar nu funcționează”, a spus Grindeanu.

Compania Națională de Transporturi Aeriene Române Tarom SA, care are o vechime de 30 de ani, a raportat un număr de 1.182 angajați în anul 2022. Cifra de afaceri raportată în același an a fost de 1.116.291.444 de lei, și pierderi de 274.607.571 de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Rămâne de văzut dacă managerii corporatisti vor reuși sa dea afara pilele

 2. Daca tin eu minte au mai fost manageri corporatisti la Tarom si la scurt timp i-au alungat, ca nu mai incapeau aia care trebuie ..

 3. A mai fost un „manager corporatist” la Tarom, daca nu ma insel. Si reusise sa reduca drastic pierderile. Apoi s-au pus cu tunurile pe el, pana au reusit sa scape de el. Erau (si inca sunt) mii de lipitori mufate la Tarom, iar managerul a amenintat existenta lor.

 4. Lasă că au ei grija prin ccm sa ia salarii pe vreo 24 de luni dacă ii da afara.

 5. Au fost manageri profesioniști, dar când au început să concedieze rudele și amantele PSD-istilor, au fost concediați ei înșiși.

  Foarte probabil, vor fi numiți tot niște oameni de partid.

 6. tot cancerul porneste de la PSDNLUDMR, si acum se mira ?

  retorica PSD (cum l-am auzit de la Simonis ) e ca tot raul de la PSD s-a intamplat din cauza unor lideri care nu mai sunt, acum nu mai sunt liderii aia, deci PSD e „reformat” (inca odata) si mai bun ca niciodata

  „ciudat” e ca totusi nr de secretari de stat tot la ~200, sinecurile sunt tot acolo …

 7. A da, asa cum schimbati managerii profesionisti la santierul din Mangalia cu unii de ai vostrii?