G4Media.ro

Greva de șase zile de la Turnul Eiffel a cauzat pierderi de…

Sursa foto: Facebook / Szijjártó Péter

Greva de șase zile de la Turnul Eiffel a cauzat pierderi de aproximativ două milioane de euro, anunță societatea care administrează monumentul

În cele şase zile de închidere a Turnului Eiffel s-au pierdut între unu şi două milioane de euro, închiderea fiind cauzată de o grevă a angajaţilor nemulţumiţi de gestionarea obiectivului, a declarat luni pentru AFP Sete, societate care gestionează monumentul parizian, relatează AFP, transmite Agerpres.

De luni până sâmbătă inclusiv, în timpul vacanţelor şcolare de iarnă din Franţa şi cu cinci luni înainte de Jocurile Olimpice din capitala franceză (26 iulie-11 august), aproximativ o sută de mii de vizitatori (între 15.000 şi 20.000 pe zi), nu au putut să urce în „Doamna de Fier” din cauza grevei sindicatelor CGT şi FO.

Intersindicatul a pus sâmbătă capăt mişcării de protest, una dintre cele mai lungi din istoria sa recentă, făcând posibilă redeschiderea monumentului emblematic duminică.

Sete a „reînnoit scuzele” faţă de aproximativ 100.000 de vizitatori nemulţumiţi şi care vor fi „despăgubiţi automat şi complet cât mai curând posibil”.

Acordul de încheiere a grevei prevede includerea angajaţilor într-o monitorizare a modelului economic şi a activităţii obiectivului, în cadrul unei instanţe reunite la fiecare şase luni.

Aceste reuniuni ar urma să permită în special monitorizarea modificării contractului dintre Sete şi primăria Parisului, ca parte a unei delegaţii de serviciu public.

Modificarea trebuie depusă în mai la consiliul din Paris. Acesta prevede o creştere cu 20% a taxelor de intrare, o revenire la echilibrul financiar „din 2025” şi 145 de milioane de euro în investiţii suplimentare pentru lucrări de întreţinere a monumentului, inclusiv continuarea celei de-a 20-a operaţiuni care vizează revopsirea completă a turnului, inaugurat acum 135 de ani.

Bilanţul economic al Turnului Eiffel, care în 2023 a revenit la o frecvenţă mai mare decât era înainte de pandemia de Covid, cu 6,3 milioane de vizitatori, a fost slăbit de deficite de aproximativ 130 de milioane de euro în cei doi ani de criză sanitară (2020 şi 2021).

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează