G4Media.ro

Greta Thunberg a fost desemnată de revista Time personalitatea anului 2019

Greta Thunberg a fost desemnată de revista Time personalitatea anului 2019

Tânăra activistă în lupta împotriva modificărilor climatice Greta Thunberg a fost desemnată personalitatea anului 2019 de Time, a anunţat miercuri revista americană pe prima pagină, sub titlul ”Puterea tinereţii”, relatează AFP, citată de News.ro.

Revista americană precizează că o recompensează pentru că a reuşit să transforme ”îngrijorări vagi” cu privire la încălzirea planetei într-o mişcare mondială.

Suedeza, în vârstă de 16 ani, a devenit reprezentanta luptei împotriva încălzirii globale în lume, unind milioane de susţinători ai cauzei sale.

Ea nu a fost distinsă cu Premiul Nobel pentru Pace, la care a fost considerată favorită de unele case de pariuri.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

28 comentarii

  1. Greta Thunberg , o minunata domnisoara fenomen . Imensa reusita ce consta in capacitatea de a determina mari manifestatii de sustinere peste tot unde merge si de a transforma o idee intr-un obiectiv ce atrage din ce in ce mai multa lume ,este fascinanta .

  2. Vikinga din neant. Se vede ca am ajuns rau daca cele mai importante personalitati sunt copiii … Oricum, la vara se face iar plaja in toata Scandinavia. Sa vedem ce mai arde la cercul polar …

  3. Micutza Antifa Greta merita premiul !
    https://humansarefree.com/2019/09/gretas-parents-pictured-in-antifa-gear-she-raised-funds-for-antifa-supporting-organisation-in-europe.html
    Lasand gluma, protestatarii din Hong Kong meritau sa apara pe coperta revistei.

    • „Time” ne spune că, „lupta ” fără strop de risc a Gretei este mai importantă decât lupta protestatarilor din Hong Kong. Aceasta este ultima modă lansată pentru noii protestatari de profesie : nu rişti nimic , financiar câştigi chiar şi mai devii şi faimos , scrie Time despre tine, poate un Nobel ceva. Ăia din Hong Kong nu se încadrează în profilul ”Greta”, să se ocupe chinezii de ei, nu sunt „trendy”.

    • Ce ”conserve” sucite, dacă a apărut fata asta, nu e bine, dacă apăreau chinezii, se găsea cineva și zicea și de ăia, că-s ”progresiști” și le strică feng shui-ul anti-liberal. Totul trebuie să fie cu bătaie, neapărat o luptă ceva, altfel n-are haz. Bine că nu erau interesanți d-ăștia ”conservați” pe vremea lui Gandhi, că-l băteau și p-ăla sau pe maica tereza, îi dădeau vreun pumn în gură, ca să fie cu ”risc”, altfel nu mai e ”trendy”.

  4. Greta sufera de sindromul Asperger. E diagnostic medical recunoscut de familie si de Greta. Asta inseamna ca nu e capabila de empatie. Nu se poate pune in pielea altor persoane, emotional vorbind.
    Si atunci cum afiseaza o atit de mare empatie si sufera pentru suferinta altora? Simplu, pentru ca e o buna actrita. Joaca intr-o piesa de teatru de nivel mondial.

    • Cit de prost sa fi sa pui botu la asa vrajeala ieftina cu facatura asta de greta tronpeta,dar osa se mai linisteasca ea cind oasa descopere drogurile,si apoi aia din spate osa scoata o alta greta.

    • Cat de absurd e comentariul tau. Am Asberger’s si iti pot zice ca simt chiar prea multa empatie. In special ca am trecut prin multe si stiu cum este sa fii la pamant… Nu suport sa vad persoane in suferinta si imi strica toata ziua, lafel si cu animalele… Cea mai mare bucurie a mea e sa fac alti oameni fericiti si nu inteleg cum lumea poate fi asa de rea. Poate singura problema e in a EXPRIMA empatia. Cum poti sa spui o prostie atat de mare precum ca persoanele cu Asberger’s nu au empatie?!

    • Swiss researchers Henry and Kamila Markram argue that the fundamental problem in Asperger’s is a hypersensitivity to experience. Everything is overwhelming. Lights, sounds, smells, tastes, and emotional experiences are intensified. The person easily feels overpowered, anxious and fearful.

      The Markrams believe that people with Asperger’s Syndrome, rather than not feeling enough, feel too much. What looks like coldness and aloofness to the outside world is actually a response to being overwhelmed by emotion. It is an excess of empathy, not a lack of it, that plagues those with Asperger’s.

      Furthermore, feeling so much intensity leads to intense fear, according to the Markrams, along with withdrawal and self-soothing behavior, exactly the sort of repetitive movements and failure to make eye contact that is typical of those with Asperger’s. Behavior like this interferes with normal social behavior. Other people begin to withdraw, thereby limiting the social contact that could help the person with Asperger’s learn more effective social skills. The resulting cycle of mutual withdrawal leaves the person with Asperger’s appearing uninterested, and unempathetic.

      Clearly, understanding what another person is thinking and feeling is difficult for someone with Asperger’s. But this is different from not having the capacity to care and be concerned about people’s feelings. Asperger’s does not rob someone of empathy, it just makes it more difficult to experience and to express.

    • Imi cer scuze, am scris Asperger’s cu B in loc de P. Ma amuza ca tot timpul asta asa am crezut ca se scrie, am fost foarte uimit sa aflu forma corecta.

    • @mda,
      Ce spun eu si ce intelegi tu. Asperger are diferite aspecte. Am mentionat doar aspectul care contravine aparentelor nu si celelalte aspecte. Mai concret capacitatea redusa de a simti empatie ce contravine empatiei foarte mari afisate de Greta. Banuiesc ca gradele de diminuare a empatiei sunt diferite, de la putin la total, in functie de cit de grava e boala.
      E plin internetul de referinte despre Asperger. In toate gasesti citate ca „…demonstrau o empatie limitată faţă de colegi…”.

  5. Ura! Sincere felicitări!
    Domnișoara Thunberg e din același aluat precum inaintasii: Adolf Hitler (personalitatea anului 1938) și Iosif Stalin (personalitatea anului în 1939 și 1942). Și aia erau probabil niste „asperger” care vedeau lucrurile altfel și au deschis noi metode de abordare a relațiilor interumane și interstatale.
    Una peste alta e de urmărit evoluția în timp a individei. Mișcarea de ecologism militant prinde rădăcini inclusiv la nivelul conducerii uniunii europene. Chiar azi s-a lansat programul de transformare până în 2050 a economiei europene inte-unși „sustenabila”. Deci sa credem că „oameni serioși” de la Bruxelles își fac programul politico economic dupa urlete isterice ale unei nesimțite pardon insensibile bolnave? Sau în spatele domnișoarei Thunberg stau de fapt niste interese economice și nicidecum unele ecologice asezonate cu dorința de succes a unor artiști ratați?
    Apropo, am văzut că pe unele autobuze din București se face reclama la cartea domnișoarei Thunberg recent lansata in Romania. Se gândește oare Firea sa ne-o aducă la primăvară în București sa îi facă campanie electorală (că doar a introdus taxa Zyklon București pe mașini).

  6. Nu cred ca a făcut ceva sa merite. Sunt mulți alții cu mult mai multe merite

  7. Asta e din puțu’ gândirii! Cam sec, totuși. :))

  8. Avand in vedere ca Hitler sau Stalin au avut aceeasi onoare din partea revistei, actrita asta este intr-o companie selecta si similara ca gandire.

    • Care e concluzia? Că pe coperta revistei The Time apar numai criminali psihopați, dintr-ăștia pe care îi admiră ”conservații”?

  9. Am auzit azi la radio o gluma cu Greta, se pare ca au inceput sa apara glume cu ea.
    Cum isi pun unii la culcare copii recalcitranti? „Daca nu te culci vine Greta Thunberg”

  10. Si Dinozaurii care au murit acum mii de ani poate scăpau daca aveau o Greta…. ?aia defecau prea mult si au topit ghetarii cu rahatul lor mare. …sunt destui ,, botanisti ,, pe planeta asta care vor crede in prostia cu topirea ghetarilor din cauza poluării ….

    • Sunt și”destui” mai mult ”bot”, dar și puțin ”onaniști”. Desigur, e o ”prostie” să spună cineva că ”ghetarii se topesc din cauza poluării”. De fapt, ”poluarea” îi ajută să își sporească dimensiunile și formează noi ghețari. Din ”dioxidul de carbon”, ia întrebați-l pe postacul tu- dore, din ce e ”formată poluarea”, el știe. Există chiar riscul unei noi ere glaciare. E știut, scrie și pe platoformele de propagandă ”botanista”. Norocul trolilor ar putea veni de la cei pe care îi admiră ei, ”dinozaurii de conservă”, mari specialiști în orice dar în special în ”defecat”. Cu ”rahatul lor mare” poate-i ”scapă” și pe troli de atâta chin. De tot.

  11. in afara de 2-3 comentarii, majoritatea sunt rautacioase.
    O fac nebuna, membra a unei organizatii anti-fasciste pentru ca a purtat un tricou (mai nou e rau sa fii anti-fascist, aparent), incapabila de emotie pentru ca are Asperger deci e doar o actrita ?!
    Si vin si va intreb: ce a facut fata asta asa de rau cu faptul ca militeaza impotriva incalzirii globale?
    Aveti actiuni la Rompetrol, aveti mine de carbuni?
    Pana la urma, incalzirea globala ne va afecta pe noi si pe copiii nostri in mod egal; pe cei tineri mai mult, ca situatia se va inrautati din ce in ce mai mult. E asa de rau sa lupti impotriva ei?

    • Nu știu ce ”dorea să spună” dar îți spun ce ”doresc” eu. Sunt unii ”nebuni” care nu-și dau seama că sunt ”bolnavi” și unii ”cretini” ca nu-și dau seama că sunt ”nebuni”. Tot așa, sunt unii ”simpatizanti” care n-au nevoie să fie ”membri”, e suficient că sunt ”nebuni” dar și unii ”membri” cărora nu le trebuie să fie ”simpatizanți”, ajunge că sunt ”cretini”. Poate ne spui cine sunt cei ” la fel de toxici ca fascistii”, că nu se înțelege din exprimarea defectuoasă, lipsește subiectul. Și în ce fel ”sunt”, adică ce trăsături comune au cu ”fascistii”? Iar dacă tot ai citit, spune-ne, ”medical”, cum e cu ”empatia”, cum se transmite și se primește ”emoția”? Sau se transmite, doar? Când vezi o pisică agonizând, călcată de o mașină, simți vreo ”emoție” sau nu? Și dacă da, a fost pisica ”medical capabila” să ți-o ”emane”? Cum? Că tot ai citit? Sau nu și doar vorbește gura fără tine? De ce zici că ”inflameaza spiritele”, ale cui ”spirite” le vezi ”inflamate”? Și ”inflamarea ” asta ce e, ”predicție sau ultimatum”? Și ce e aia ”incalzism” sau ”schimbism”? Poate nu ”te oftici” și îmi răspunzi, recunosc că și eu ”sunt în urmă”, n-am citit așa de mult ca tine, în ultima vreme.”De fapt, ce doreai să spui”?

    • Ce trepanat, vede peste tot numai ”antifa”. Ca toate ”conservele”, de altfel. Pe ei nu se văd, cât sunt de penibili. Există o specie de imbecili rară, cum e și ăsta: nu știu ce vorbesc dar ”se bagă în seamă”, vin unii să ridice gunoiul de sub ei, dintr-o dată n-și mai pot ”controla apucăturile” de ciomăgari, se exprimă ca la ”bodegă” dar își dau seama doar când își aud ecoul, se cred ”tari în vestiare” dar fug ca ”pisicile” când aud un zgomot.

  12. Si Hitler a fost pe coperta de la Times

  13. Prea puțin, prea târziu !
    Suntem prea mulți și în 23 de ani de aici încolo, planeta se duce dracului ! Noi ne ducem dracului. Vom muri cu toții, pe rând ! Oricum murim.
    Soarele, steaua noastră nu ne mai suportă!
    „Ele nu vin cum vrem noi. Ele vin cum vor ele”..căci „tot ceea ce se naște și devine, merită să piară..”