G4Media.ro

Greşeală gramaticală gravă făcută de Guvern în ordonanţa cu măsuri fiscale: situaţia…

Greşeală gramaticală gravă făcută de Guvern în ordonanţa cu măsuri fiscale: situaţia contribuţiei la pensii pentru constructori nu are verb, nu se ştie dacă scade sau creşte

Ordonanţa de Urgenţă 114 din 2018, cea care a fost contestată de mediu de afaceri şi de specialişti, prin care Guvernul a introdus schimbări în peste 47 de acte normative, are o greşeală de sintaxă care poate provoca probleme în implementare. În paragraful care ar trebui să conţină reducerea cotei CAS pentru cei din sectorul construcţiilor, de la 1 ianuarie 2019, lipseşte verbul (predicatul). Eroarea a fost semnalată de economica.net, care precizează că greșeala a fost identificată de Andi Manciu, coordonatorul departamentului de comunicare al PNL.

În Ordonanța de Urgență 114 din 2018, pe lângă o serie de ”beneficii” adoptate de Guvern pentru sectorul construcțiilor, apare și sistarea contribuției la Pilonul II de pensii obligatorii, administrate privat. Potrivit textului publicat în Monitorul Oficial nr 1.116 din 29.12.2018, pentru salariații din construcții cota contribuției de asigurări sociale (CAS) ar trebui să se reducă cu 3,75 puncte procentuale față de cea de 25% cât este pentru restul salariaților. Doar că, în textul apărut în Monitorul Oficial citat, Guvernul au uitat să pună verbul în fraza.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Numai prosti in varful statului roman. Au ajuns acolo fiindca cetatenii n-au tinut la tara lor cum ar fi trebuit.

  2. Sunt de acord ca OUG 114 / 2018 este greu de descifrat. Articolul trebuie „tradus” astfel: la art.138 (1) vine sa precizeze cota de 3,75 puncte procentuale din CAS pentru care conform art 138 (2) persoanele care datoreaza contribuitia la fondul de pensii administrat privat (nu toti angajatii contribuie la Pilonul II) …sunt scutite de la plata acestei cote.

    %4)6%

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.