G4Media.ro

Grenadă defensivă în stare de funcţionare, găsită de un şofer de autocamion…

Sursa foto: ISU Giurgiu

Grenadă defensivă în stare de funcţionare, găsită de un şofer de autocamion lângă o parcare din Giurgiu / De la începutul anului, în județ au mai fost descoperite cinci proiectile, un focos fuzant, o bombă de aruncător, o grenadă defensivă şi şapte cartuşe de infanterie 

O grenadă defensivă în stare de funcţionare a fost găsită de un şofer de autocamion în apropierea unei parcări de pe DN6, relatează News.ro.

”Un şofer de autocamion a oprit, ieri după-amiază, într-o parcare pe DN 6, în apropierea localităţii Valea Plopilor, pentru pauza de odihnă. La un moment dat, acesta a observat grenada în iarbă şi a sunat la 112. La faţa locului s-a deplasat echipajul de pirotehnicieni din cadrul ISU Giurgiu.  În urma verificărilor efectuate, aceştia au stabilit că este vorba despre o grenadă defensivă, în stare perfectă de funcţionare. Muniţia a fost ridicată şi transportată în siguranţă, urmând să fie distrusă”, anunţă ISU Giurgiu.

De la începutul anului, au mai fost descoperite cinci proiectile explozive de calibrul 76, 100 şi 120 mm, un focos fuzant, o bombă de aruncător de calibrul 120 mm, o grenadă defensivă şi şapte cartuşe de infanterie de calibrul 7,62 mm, în pădurile din localităţile Călugăreni şi Săbăreni şi pe terenuri din Giurgiu, Mihăileşti, Stoeneşti, Slobozia şi Vlad Ţepeş.

”Muniţia neexplodată este foarte periculoasă şi de aceea oamenii trebuie să ştie ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartuşe sau altele asemănătoare. În primul rând nu trebuie să le atingă sau să le lovească, chiar dacă sunt parţial îngropate în pământ sau se află la suprafaţă.  Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să ştie în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie şi nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente. Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentaţi să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acţiune poate provoca explozii”, precizează ISU Giurgiu.

Tot ce trebuie să facă cetăţenii este să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Suspect cum se tot găsesc grenade, se tot petrec accidente de tren, se tot semnalează fals atentate, foarte suspect!