G4Media.ro

Grecia suspendă zborurile de Qatar până în 15 iunie, după ce au…

Grecia suspendă zborurile de Qatar până în 15 iunie, după ce au fost depistate mai multe cazuri de Covid-19 într-o cursă aeriană care venea din Doha și a aterizat la Atena

Douăsprezece persoane din cele 91 care călătoreau la bordul unui avion al Qatar Airways, care a aterizat luni la Atena, au fost testate pozitive la COVID-19, a anunţat autoritatea greacă de protecţie civilă într-un comunicat de presă.

În consecință, Grecia a anunţat marţi suspendarea zborurilor spre şi dinspre Qatar, până la 15 iunie, relatează AFP.

Printre persoanele testate pozitiv se află nouă cetăţeni pakistanezi care locuiesc în Grecia, doi greci care trăiesc în Australia şi un membru al unei familii greco-japoneze. Aceste persoane vor fi plasate în carantină într-un hotel timp de două săptămâni, precizează comunicatul, conform Agepres.

După o ieşire graduală din izolare de la 4 mai, sezonul turistic în Grecia începe oficial pe 15 iunie, odată cu redeschiderea hotelurilor sezoniere şi reluarea a numeroase zboruri internaţionale provenind din regiunile cele mai puţin afectate de pandemie.

Grecia a anunţat vineri deschiderea aeroporturilor din Atena şi Salonic pentru turişti din 29 de ţări, între care 15 din Uniunea Europeană, începând cu 15 iunie.

Între 15 şi 30 iunie, avioanele nu vor putea ateriza decât în cele două oraşe. Celelalte aeroporturi regionale şi cele de pe insulele greceşti nu vor fi redeschise decât pe 1 iulie.

Industria turismului reprezintă circa 20% din PIB-ul Greciei. Mai puţin afectată decât partenerii săi europeni de pandemie, Grecia, care numără 10,7 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 180 de morţi şi circa 3.000 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Ministerul grec al Sănătăţii a indicat că a început, pe bază de voluntariat, teste de depistare a anticorpilor asupra personalului spitalelor şi centrelor de sănătate.

Sursa Foto: airlinestravel.ro (qatar-airways)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Ups! Nici n-a deschis bine granitele si deja a primit coronavirusi ca turisti?