G4Media.ro

GRAFICE Unul din cinci cazuri de COVID-19 depistate săptămâna trecută în România…

GRAFICE Unul din cinci cazuri de COVID-19 depistate săptămâna trecută în România a fost din București. În județul Constanța au fost raportate cele mai multe decese – raport INSP

Circa 20% din cazurile de COVID-19 depistate săptămâna trecută în România, adică una din cinci infectări, au fost înregistrate în București, în timp ce în județul Constanța au fost raportate cele mai multe decese, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Sursa: INSP

Săptămâna trecută au fost făcute cele mai multe teste de la începutul pandemiei. Aproape 240.000 de teste PCR și antigenice au fost prelucrate săptămâna trecută, iar rata de pozitivare a scăzut, ajungând la aproximativ 15%.

Sursa: INSP

Principalele concluzii din raportul INSP:

• În săptămâna 29 martie – 4 aprilie 2021, 39.1% din totalul cazurilor s-au înregistrat în București, Cluj, Ilfov, Timiș și
Brașov.
• 26% din totalul deceselor au fost înregistrate în Constanța, Timiș, București, Cluj și Prahova.

De la începutul pandemiei până în prezent:

• 1 din 71 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.
• 85.5% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59% din decese au fost la bărbați.
• 95.2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Raportul integral poate fi consultat aici.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. comparand numarul deceselor cu cel al infectarilor reiese ca fie sunt tratati mai post (putin probabil dat fiind faptul ca nu exista un tratament anume) fie ca numarul testelor si rata de identificare a imbolnavirilor este sub cel real.
    Cand o sa inteleaga lumea ca nu e motiv de rusine sau de panica sa descoperi si sa declari ca esti bolnav? Ce ai de pierdut? Ca esti tinut in izolare? oricum e pentru binele tau si al celorlalti sa te izolezi. Altfel daca esti angajat vei fi plati si poti sta linistit sa te refaci si odihnesti.