G4Media.ro

GRAFICE: Evoluția cazurilor de coronavirus în România, pe zile. Fotografia momentului: România…

GRAFICE: Evoluția cazurilor de coronavirus în România, pe zile. Fotografia momentului: România se menține marți pe locul 35 în lume, între Irlanda și Polonia

Numărul de cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns marți, la ora 18.00, la 217. Cea de-a doua zi în care România se află sub stare de urgență a marcat cea mai mare creștere de până acum: 49 de cazuri noi. În continuare, nu există niciun deces pe teritoriul țării.

Primul caz a fost înregistrat pe data de 26 februarie, dar numărul de cazuri noi a început să crească vertiginos din data de 9 martie.

Până acum, în România au fost efectuate doar 4150 de teste pentru depistarea coronavirusului.

Potrivit worldometers.info, la nivel mondial, cele mai recente raportări arată că 190.466 s-au infectat cu coronavirus, 7.525 au murit și 80.889 s-au vindecat.

România se află în continuare pe locul 35 în topul țărilor infectate la nivel mondial. Primele locuri sunt ocupate de China (80,881), Italia (27,980), Iran (14,991), Spania (9,4280) și Coreea de Sud (8,236).

Într-o situație comparabilă cu cea a României se aflau, marți seara, Irlanda cu 223 de cazuri de infectare, cu diferența că această țară a înregistrat deja două decese și Polonia cu 221 de cazuri și 5 decese.

Potrivit Grupului de comunicare strategică, toate persoanele nou confirmate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârste cuprinse între 26 ani și 64 de ani.

Dintre pacienții aflați în unitățile medicale, 4 dintre ei sunt la secția de terapie intensivă, dar au o stare generală stabilă, potrivit aceleiași surse.

Citește și

Vârsta medie a românilor infectați cu coronavirus este 39-40 de ani / Patru copii sunt infectați, dar niciun vârstnic peste 80 de ani / Cea mai afectată categorie: 40-49 de ani

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Romania cu 217 cazuri, este intre Irlanda cu 223 cazuri si Polonia cu 221 cazuri. Nici mie nu mi-a placut matematica, totusi….

  2. Nu stiu daca e cazul sa comparam cele trei tari. Pe worldometers.info este interesant de urmarit si ultima coloana, care arata numarul de cazuri per milion locuitori. Sunt diferente destul de mari pe aceasta coloana.

  3. Abia peste un an sau doi, (dupa „bilantul final”) se va putea face un grafic cat de cat relevant.
    Adica dupa ce trece valul de gripa si se numara mortii.

    Pana atunci, populatia Planetei va fi bombardata, zi de zi, ora de ora cu stiri panicarde de catre semidoctii din sistemele medicale, iresponsabilii din mass-media si gunoaiele din mediul politic.

    • ca bine zici

  4. Astazi au dat rezultate dupa 8 zile, deci 17 cazuri trebuiau raportate acum 7 zile si atunci nu mai era cresterea asta mare de 49 cazuri. E greu cu statistica la oficialii romani. Sau, dimpotriva, o invart cum vor ei sa iasa incat sa ne agite mai tare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.