G4Media.ro

GRAFICE Analiză INSP: Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus, ascendentă în ultima…

GRAFICE Analiză INSP: Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus, ascendentă în ultima săptămână, după aproare două luni de scădere / În județele Brașov și Vrancea sunt peste 50 de cazuri noi la 100.000 de locuitori

Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus a devenit din nou ascendentă în ultima săptămână, după aproare două luni de scădere. În județele Brașov și Vrancea sunt confirmate peste 50 de cazuri la 100.000 de locuitori în ultimele două săptămâni, potrivit analizei săptămânale a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).

Principalele concluzii ale INSP în legătură cu evoluția epidemiei de coronavirus în România până la 21 iunie sunt următoarele:

– În saptamana 15 – 21 iunie, 45,7% din totalul cazurilor s-au inregistrat in Bucuresti, Brasov, Suceava, Vrancea si Arges.

– 47.3% din totalul deceselor au fost inregistrate in Suceava, Vrancea, Bucuresti, Arges si Bistrita Nasaud.

Evoluția liniară a cazurilor de coronavirus a devenit din nou ascendentă, pentru prima dată după săptămâna 27 aprilie – 3 mai.

Sursa: INSP

– In judetele Brasov si Vrancea se inregistreaza o rata de incidenta cumulata peste 50/100.000 locuitori.

– 1 din 7 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

Sursa: INSP

– 76,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 58,8% din decese au fost la bărbați.

– 93,6% din toți cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Sursa: INSP

– Vârsta medie a persoanelor infectate cu coronavirus este 48 de ani, fiind pacienți de la 0 la 99 de ani, în timp ce vârsta medie a celor care au decedat este 69 de ani. Cei care au murit aveau vârste cuprinse între 20 și 99 de ani.

Sursa: INSP

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. La un curs elementar de statistica cei de la INSP ar trece de nota 2 daca ar face o regresie liniara pe distributie multimodala. Ar face bine sa angajeze niste data scientists dar tare mie teama ca nu le place sa auda si alte intepretari ale datelor.

    • Asa e. Graficul e facut foarte prost. Linia rosie punctata se citeste pe axa din dreapta, care e in procente, dar nu ni se spune asta. Diacriticele lipsesc (chiar asa greu este?). Regresia liniara pare a fi un simplu trendline adaugat in Excel, s-a luat la plesneala ce a sugerat Excelul. In primul rand, nu e nevoie de trendline, se vede cu ochiul liber scaderea si apoi cresterea. In al doilea rand, daca exista, trendline-ul potrivit e mai degraba o functie polinomiala de grad >3. Cine a facut graficul efectiv pare sa nu fi inteles bine despre ce e vorba.

  2. Tot ei potrivesc formulele sa iasa crestere economica cand scade puterea de cumparare, ca in 2017,2018, 2019… deci stiu ei ceva, incat sa-i tina pe post cei ce au nevoie de ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.