G4Media.ro

GRAFIC Cum se transmite coronavirusul cu și fără mască, în aer liber…

GRAFIC Cum se transmite coronavirusul cu și fără mască, în aer liber și în spații închise de la persoanele pozitive asimptomatice / Cât de importantă este aerisirea încăperilor

Persoanele infectate cu SarS-CoV-2 asimptomatice pot transmite ușor virusul dacă nu poartă mască, mai ales în spațiile închise aglomerate și care nu sunt aerisite, potrivit unui grafic publicat de Institutul Național de Sănătate Publică.

Există un risc ridicat de transmitere a virusului de către asimptomatici atunci când este aglomerație, chiar și în aer liber, dacă nu se poartă mască de protecție și dacă oamenii cântă sau strigă.

Cele mai periculoase pentru răspândirea SarS-CoV-2 sunt spațiile închise, aglomerate și neaerisite. De asemenea, tusea sau strănutul, chiar dacă sunt produse de iritații sau alergii, pot exarceba riscul de expunere într-un spațiu interior, indiferent de ventilație, potrivit INSP.

Riscul de transmitere depinde și de perioada de contact cu o persoană infectată, crescând pe măsură ce durata de expunere crește.

Sursa: INSP

Citește și

Cum a reușit Argeșul să ajungă de la cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 la finalul lunii iulie, la cea mai mică din toată țara în prezent: primul județ cu masca obligatorie în aer liber, măsuri pentru navetiștii de la Dacia, controale peste tot

FOTO Liderii PSD, Ciolacu, Tudorache și Dâncu, declarații fără mască de protecție la sediul PSD, la mică distanță de jurnaliști/ Unii dintre aceștia nu purtau nici ei mască

Foto deschidere: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. aerisire la noi? pai ne trage curentul

  • @titi – Excelent comentariu! Esenta culturii medicale la romani „inchide geamul ca ma trage curentul”

 2. tabelele astea circulă de peste o lună. atât i-a luat insp-ului și presei românești să le descopere

 3. Exista si pe piata din Romania mai multe firme care comercializeaza aeresitoare cu recuperare de caldura. Modele de baza nu sunt scumpe si functioneaza foarte simplu: le pui pe pereti opusi si ele lucreaza in tandem: unu scoate aerul viciat iar celalat introduce aer proaspat de-afara. Dupa o vreme isi inverseaza sensul si primul introduce aer iar al doilea scoate aerul viciat.

  Guvernul nostru daca s-ar fi bazat pe stiinta si experti ar fi dat ordin ca restaurantele sa se doteze cu astfel de ventilatoare de aerisire si normativ cu cate iti trebuie pe mc de incapere de ce putere samd nu prostiile spuse de ei. Iar la scoli guvernul trebuia sa aloce fonduri pt asta nu pt paravane de plexic si alte tampenii. Dar no, guvernul PNL e la fel ca si PSD, sunt mai interesati sa fure banii prin licitatii trucate si pt produse inutile sau de slaba calitate, decat sa faca treaba buna.

 4. Ce este nou față de transmiterea altor virusuri? Nimic.
  INSP a descoperit apa caldă, cam atât.
  Este exasperant câtă atenție pentru coronavirus, deși, la bază este un virus ca oricare altul, cu aceeași masă și tipologie. Toate virusurile se transmit absolut la fel, predominant pe calea aerului.
  Deci, G4Media, asta nu este o știre, ci o reaminrire/recapitulare.

 5. MVM, nimic de adaugat! De la inceputul pandemie se tot redescopera „apa calda”.

 6. Punem si noi link catre sursa?

 7. Baieti, se redescoperă medicina: „furtuna citokinica”, „antiinflamatorul banal dexametazona (care salveaza vieți, dar nu e prescris ca… nu se dorește)”.
  Aștept cu nerăbdare sa verifice cineva si reactivii folosiți in testele PCR, ca prea sunt majoritatea pacienților asimptomatici, si s-ar putea sa nu identifice specific covid19, ci toate coronavirusurile din familie.