G4Media.ro

Cum a reușit Argeșul să ajungă de la cea mai mare rată…

Sursa Foto: euforaje.ro

Cum a reușit Argeșul să ajungă de la cea mai mare rată de infectare cu COVID-19 la finalul lunii iulie, la cea mai mică din toată țara în prezent: primul județ cu masca obligatorie în aer liber, măsuri pentru navetiștii de la Dacia, controale peste tot

În luna iulie, județul Argeș era în topul tuturor raportărilor legate de epidemia de COVID-19 din România, spitalele erau pline, iar transmiterea virusului era intensă în peste 90% din localități. Pentru a face față situației, la Pitești a fost trimisă și o unitate de terapie intensivă mobilă. După două luni, Argeșul a ajuns la mult doritul loc din coada clasamentului privind incidența cazurilor, lucru posibil pentru că au fost luate măsuri, s-au impus restricții, iar controalele pentru respectarea acestora au fost sporite.

În 31 iulie, Argeșul avea o rată de incidență de 2,32 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile, dată la care deja Comitetul Județean pentru Situații de Urgență impunea masca de protecție în aer liber, în zonele aglomerate. A fost primul județ care a luat această măsură.

Sursa: Graphs.ro

Astăzi, județul Argeș are o rată de incidență cumulată de 0,31 cazuri la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Contactat de G4Media.ro, subprefectul Corneliu Cîrstea a explicat că o măsură care a dus aici a fost impunerea măștii, iar acum oamenii s-au obișnuit și poartă mască pe stradă chiar dacă nu este aglomerație.

În plus, împreună cu conducerea uzinei Dacia de la Mioveni, unde lucrează 14.000 de oameni din tot județul, au fost luate măsuri stricte de igienă, distanțare și dezinfecție, atât în interiorul fabricii, cât și în exterior. La Dacia a fost un focar de 60 de angajați inițial, iar după măsurile stricte nu s-a mai înregistrat niciun focar, ci doar câte unul-două cazuri izolate. Importantă a fost dublarea numărului de mașini pentru transportul muncitorilor, care au putut sta astfel distanțați, a explicat subprefectul.

Acesta a precizat că toate măsurile au fost dublate de controale sporite, astfel că toate restricțiile impuse au fost respectate. De asemenea, pentru 14 zile, două comune au fost carantinate.

După ce în iulie paturile din spitale erau ocupate la capacitate maximă, astăzi sunt 140 de pacienți cu COVID-19 din cele 700 de locuri disponibile, iar la Terapie Intensivă sunt ocupate jumătate din paturi.

Subprefectul a mai precizat că toate școlile din județ ar fi putut începe cursurile în scenariul verde și doar din cauza numărului mare de elevi unele au preferat să înceapă în scenariul galben (hibrid).

De la 1 septembrie au fost luate și măsuri de relaxare: s-au redeschis restaurantele, sălile de fitness, locurile de joacă pentru copii, însă acestea nu au dus la creșterea transmiterii virusului, pentru că oamenii s-au obișnuit să respecte regulile și sunt controale permanente peste tot, a mai spus subprefectul.

Sursa: Graphs.ro
Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. 1. Argeșenii aia care voteaza masiv PSD au început brusc sa respecte regulile.

    2. Virusul și-a urmat cursul natural.

    Care o fi mai probabilă?

    • Civilizatia,respectul fata de cel de alaturi si bunul simt Nea Gogu!
      Si presedintele CJSU este PNL.ist bou fascist! (asta ca sa vorbesc pe limba ta)!

  2. Da propagandistilor, exact de la masca li se trage. Nu stiu cum n-au reusit altii, inclusiv spaniolii si francezii. Probabil ca astia din Arges au masti mai smechere.

    • Cursul natural al virusului e să se propage și să se multiplice și singurii care îl pot împiedica suntem noi. Îl doare în cur de teoriile conspiraționiste.

    • Nu se reduce nici un număr de cazuri, doar se distribuie pe o perioadă mai mare. Sigur, dacă vaccinul e aproape manevra are rost.
      Dar, indiferent de asta, portul măștii în exterior e inutil (în cele mai multe dintre cazuri). Nu acolo se produce imensa majoritate a infectărilor.

  3. @Gigi, subscriu! Dacă toți am depune un minim efort și am avea bunul simt sa respectăm câteva reguli, s-ar reduce numărul de cazuri și lucrurile se pot astfel schimba în bine.

  4. Baaaa, cat cacat pot sa manance unii. Auzi, cica „oamenii s-au obișnuit să respecte regulile și sunt controale permanente peste tot”, pe dracu, ba!! Oamenii sunt niste salbatici needucati, niste giboni agresivi care se iau de tine daca le atragi atentia sa-si traga masca peste rat. La orice coada la supermarket sau cofetarie, distantare p*la, iti sufla in ceafa bosorogii si anti botnitarii. Cat despre controale, politia locala se uita la nereguli si trece mai departe. E un miracol ca inca nu a inceput sa creasca nr de cazuri. Inca…