G4Media.ro

Goțiu: s-a agreat ca viitorul Guvern să reia procedura de includere a…

Goțiu: s-a agreat ca viitorul Guvern să reia procedura de includere a Roșiei Montane în Lista UNESCO

Senatorul USR, Mihai Goțiu, scrie într-o postare pe Facebook, că înurma negocierior cu PNL s-ar fi agreat ca viitorul guvern să reia procedura de includere a Roșiei Montane în Lista UNESCO, precizând că procedura ar fi fost blocată abuziv de guvernul Dăncilă.

Goțiu mai susține că s-ar fi agreat măsuri care să stopeze tăierile ilegale de păduri, măsuri pentru ariile naturale protejate și măsuri pentru demararea proiectului de reparare și de extindere a rețelei naționale de monitorizare a calității aerului.

”Potrivit colegilor de la USR care au participat la negocieri, s-a agreat încheierea unui acord politic referitor la asumarea de către PNL a acestor condiții (și a altora, în alte domenii), în baza căruia vom vota învestirea Guvernului Orban”, a scris Goțiu pe Facebook.

Context

Azerbaidjan și Bosnia – Herțegovina au cerut la începutul lunii iulie 2018 stoparea înscrierii Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO. Cele două țări au cerut astfel exact ceea își dorea guvernul Dăncilă, returnarea dosarului către guvern până la finalul procesului cu Gabriel Resources, a scris senatorul USR Vlad Alexandrescu pe contul său de Facebook la vremea respectivă.

”Planul lor a reușit, din păcate. Interesele unor corporații și ale unei clase politice vândute încă de acum 20 de ani au fost mai importante decât interesul național. Amânarea votului pe motivul procesului de arbitraj înseamnă mulți, mulți ani de zile, șansele salvării Roșei scăzând cu fiecare zi care trece. Este cel mai rușinos moment al României de când este membră UNESCO.

Toate celelalte state ale lumii duc o negociere acerbă în aceste zile astfel încât monumentele lor să fie incluse în Lista UNESCO, iar fiecare reușită este întâmpinată cu aplauze și urale. În opoziție cu lumea civilizată, se află România. Singurul stat care a militat pentru ca monumentul său să NU intre în această listă. Un stat acaparat de o gașcă de ticăloși care nu dau doi bani pe importanța patrimoniului.”, a scris Alexandrescu pe Facebook în urmă cu un an.

Citește și

Roșia Montană, blocată de la înscrierea în patrimoniul UNESCO. Azerbaidjan și Bosnia au cerut stoparea procedurii

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. E ca şi cum numai USR are proiecte.

  2. Si care e problema? Ca intr adevar are?

  3. întîmplător (sau poate nu), omul ăsta chiar știe ce spune!
    și a scris chiar și o carte pe subiectul roșia montană, carte pe care o recomand cu căldură oricui e curios să afle dedesubturile unei escrocherii gigantice, de care psd e departe de-a fi străin:

    https://www.edituratact.ro/produs/afacerea-rosia-montana/

  4. Una este sa combati o escrocherie si alta sa blochezi o resursa naturala. Chiar merita sa blocam toate variantele prin care sa dezvoltam tara asta? In loc sa combatem coruptia, e mai bine sa nu mai facem nimic in tara si sa revenim la comuna primitiva? Eventual populata cu laptopuri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.