G4Media.ro

Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store şi alte…

Sursa Foto: bgr india

Google a plătit miliarde de dolari pentru ca Play Store şi alte produse să fie implicite pe smartphone-urile Samsung / Play Store a avut în 2021 un profit operaţional de peste 12 miliarde de dolari

În 2020, Google a fost de acord să plătească 8 miliarde de dolari pe patru ani, pentru ca Play Store, Google Search şi Google Assistant să fie configurate ca aplicaţii implicite pe smartphone-urile Samsung, informează News.ro.

Informaţia reiese din mărturia pe care James Kolotouros, responsabil de parteneriate la Google, a dat-o când a fost întrebat de avocatul Epic în cadrul procesului dintre cele două companii ce are loc în San Francisco.

Google avea o întreagă strategie, care prevedea ca producătorii de smartphone-uri să plătească o parte din veniturile generate din aplicaţii, pentru ca acestea să fie impuse ca implicite pe dispozitivele vândute.

Înţelegerea cu Samsung a fost folosită ca exemplu de avocatul care reprezintă Epic, pentru a demonstra maniera în care Google a ajuns să domine cu produsele sale un mare număr de pieţe.

În cazul impunerii, prin acest gen de parteneriate, a magazinului de conţinut Play Store, Epic încearcă să demonstreze că Google a încercat să obstrucţioneze răspândirea magazinelor terţe de aplicaţii, care i-ar fi afectat profitul.

În acelaşi proces, avocaţii Epic au susţinut că, doar în 2021, Play Store a avut un profit operaţional de peste 12 miliarde de dolari.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...