G4Media.ro

„Give peace a chance”, concert rock comemorativ, la 77 de ani de…

sursa foto: Pexels

„Give peace a chance”, concert rock comemorativ, la 77 de ani de la bomba atomică din Hiroshima

Fundaţia Rock Filarmonica Oradea prezintă, pe 6 august, concertul rock-comemorativ „Give peace a chance”, la 77 de ani de când, în 6 august 1945, a fost aruncată bomba atomică asupra oraşului Hiroshima.
Evenimentul va avea loc de la ora 19,00 în Amfiteatrul Muzeului Ţării Crişurilor de pe str. Armatei Române 1A. Singurul partener al organizatorului a rămas Muzeul Ţării Crişurilor, care a pus la dispoziţie Amfiteatrul din curtea muzeului.
„Deosebit în acest an este faptul că nu avem nicio finanţare, dar am dorit neapărat să susţinem acest concert cu atât mai mult cu cât tema lui este de mare actualitate, în actualul context istoric. Cine s-ar fi aşteptat ca în acest an, 2022, să izbucnească un război? Să dăm Păcii o şansă – moto-ul nostru, iată, în al 28-lea an, este un îndemn pe care ar trebui să-l audă cu toţii. Mesajul care rezonează cu situaţia prezentă este unul foarte puternic”, a declarat vineri, pentru AGERPRES, Alexandrina Chelu-Schorr, din partea organizatorilor.
Îşi vor da concursul 12 artişti interpreţi şi o tânără trupă orădeană – Mock Surprise (Tamás Tóth-Fábián – chitarist şi vocalist, Rose Tímea Bökös – voce, Dávid Molnár – chitară bas), fondată în 2019.
Concertul „Give Peace A Chance” va fi susţinut de Malec Esther, Ana Rotar, Sergiu Nica, Călin Pop (Celelalte Cuvinte), Emil Sauciuc, Ovidiu Ţărău, Alexandrina Chelu-Schorr, Iuliana Băican Chelu, Florin Petroniu Avram şi Florian Chelu Madeva. Sonorizarea va fi asigurată de Top Sound.
Potrivit Alexandrinei Chelu-Schorr, va fi o ediţie emoţionantă, pentru că Ovidiu Ţărău a pregătit şi o piesă în memoria fratelui geamăn al lui Florian Chelu Madeva, trubadurul Lucian Chelu, care a cântat pentru ultima dată la concertul „Give peace a chance” de anul trecut, tot pe scena amfiteatrului. A ales atunci să interpreteze piesa „Blowing în the wind” a lui Bob Dylan. La puţin timp, bolnav, Lucian Chelu a ajuns în spital şi s-a stins din viaţă la 1 decembrie 2021.
Alexandrina a precizat că va susţine, alături de tatăl ei, Florian Chelu, şi un violonist, un scurt recital muzical cu sonete scrise de Shakespeare, cu care au participat, pentru prima dată, la Festivalul internaţional Shakespeare. Iar la finalul momentului, împreună cu masa sa, Iuliana Băican-Chelu, vor interpreta o piesă japoneză, compusă după război, pentru iubire între oameni şi pace.
Pentru prima dată, la eveniment va fi invitat şi actualul director al Muzeului Ţării Crişurilor, Gabriel Moisa, succesorul profesorului universitar Aurel Chiriac, prezent de fiecare dată la acest concert.
Spectacolul durează în jur de două ore şi se încheie, ca de fiecare dată, cu celebra piesă „Give peace a chance” a lui John Lennon, cântată cu emoţie de toţi interpreţii şi de întreg publicul spectator.
sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Ce asociere penibila :)))