G4Media.ro

Gigel Știrbu (PNL Olt) cere sancționarea caricaturistului Ștefan Popa Popa’s pentru afirmația…

Gigel Știrbu (PNL Olt) cere sancționarea caricaturistului Ștefan Popa Popa’s pentru afirmația “oltenii veniți în Timișoara au stricat orașul”

Gigel Știrbu, președintele Comisiei de cultură din Camera Deputaților și parlamentar de Olt, cere Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) să îl sancționeze pe caricaturistul Ştefan Popa Popa’s, care declarase că “oltenii veniți în Timișoara au stricat orașul”. Știrbu mai cere Asociației Capitala Culturală Europeană Timişoara să retragă titlul de ambasador cultural acordat lui Ştefan Popa Popa’s, potrivit unui comunicat de presă.

”Domnul Stefan Popa Popa’s este Ambasadorul Cultural al Timişoarei şi această funcţie ar trebui să-l facă responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public. Domnul Popa ar trebui să lupte pentru prevenirea şi combaterea discriminării la nivelul intregii ţări şi nu să defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală. Faptul că Ştefan Popa Popa’s este o persoană publică, afirmaţiile făcute la un post de televiune au si mai mare putere dicriminatorie şi din aceste motive vă solicit sancţionarea lui în conformitate cu legislaţia în vigoare”, susține Gigel Știrbu.

”Domnul Stefan Popa Popa’s nu merită să mai fie Ambasadorul Cultural al Timişoarei, pentru că această distincţie ar trebui să-l facă responsabil pentru declaraţiile făcute în spaţiul public. Domnul Popa care este unul dintre cei mai importanţi oameni de cultură din România şi ar trebui să lupte pentru prevenirea şi combaterea discriminării la nivelul întregii ţări şi nu să defăimeze cetăţeni după apartenenţa lor locală sau etnică”, mai arată deputatul PNL.

Foto: Gigel Știrbu (InquamPhotos / Octav Ganea)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

19 comentarii

 1. daca zicea unguri il amendau in secunda doi.
  udemereul ar fi urulat pe toate drumurile.
  asa…

 2. Corect,chiar daca nu are importanta la fel de mare ca functia de ambasador al unei tari,trebuie sa fii diplomat,daca nu ,la ce ti-a trebuit functia,sa capeti mai multa notorietate,sau nu mai ai succes cu „operele”? Ce fel de ambasador esti,daca te ia gura pe dinainte si te apuci sa faci discriminari intre cetateni?

  • Libertatea de expresie (mai ales a unui artist pamfletar, caricaturist) este sfanta!
   Asa ca, las-o!..

 3. Fără tinerii care să muncească, să plătească chirii, să cumpere locuințe și să contribuie la taxe, Timișoara era acum un sat mai mare.

 4. Ii retrageti functia de ambasador cultural, daca vi se pare ca nu va (mai) reprezinta si gata. „Sa fie sanctionat in conformitate cu prevederile legale …”. Omu’ nu e vreun functionar (de orice fel), ca sa fie obligat sa trateze pe toata lumea identic. Nu lucreaza la Stat, lasati omu’ sa spuna ce crede el de cuviinta.


  Spune prostii – el este cel care se face de ras si isi face reputatia praf.
  Spune lucruri destepte – el este cel caruia ii creste buna reputatie.
  E fix problema lui cu reputatia lui.

  Pierderea reputatiei este sanctiunea care doare, nu o amenda de o mie de lei. Ba mai mult, daca se va intoarce candva roata, o sa fie, poate, un titlu’ de glorie sa fi fost sanctionat de Politia Gandirii. Adica ajungeti sa faceti lucruri impotriva intentiilor voastre, ceea ce ar fi, daca nu ingrijorator, cel putin inveselitor.

  Domnu’ Gigel, treaba asta cu scobitu’ peste tot dupa politically correctness o sa ne fooota pe toti in coor la un moment dat, de o sa-ti fie frica sa te mai ridici de pe scaunu’ de la Comisia de Cultura!

 5. Are dreptate sau nu?

 6. Ce nație tristă suntem…

  • Dar nu toata natia ,ci doar cei ce nu fac nimic bun pentru ea…or fi multi,or fi putini,celelalte natii or fi mai bune?

  • Nu toata,doar cei care nu fac nimic bun…o fi mult ,o fi putin?Sa ne uitam la celelalte natii,ele cum sunt in comparatie cu noi?

 7. Nu i-a discriminat coane Gigele, i-a denigrat, e altceva. Mai ales ca nu i-a denigrat pe toti. 😉

 8. A gresi e omeneste. Trebuia sa spuna moldovenii in loc de oltenii. Oricum timisoara nu scapa nestricata…

 9. încă un așa zis liberal , de fapt uselist oltean .

 10. Este adevarat ce a spus PopaS, chiar daca nu le convine oltenilor…
  Respect PopaS!!! Timisorenii stiu de ce 😉

 11. are dreptate Popas; traiesc in Timisoara si pot confirma…
  Timisoara de acum este o umbra a frumosului oras (asta stiu si eu din citite/povestite) de acum zeci de ani… cu acel spirit incredibil… cu toleranta, respect si integrare in specificul locului.

  • Mda, toleranța și respectul din Ronaț sau Mehala? Mă îndoiesc că ai prins timișoara înainte de anii 60, când a început construirea haotică de blocuri pentru muncitorii aduși din alte parti ale țării. Sub conducerea PSD/PCR a fost aplicat planul moscovit de a mixa populația din vest cu cea din est și nord, fiindcă imperiul austriac crease o altă cultură, periculoasă comunismului.
   Timișoara a murit in anii 60, din fericire acum are ocazia să renască, fiindcă rămân tinerii educați să muncească, nu țiganii care o reprezentau…

 12. Una-i una si alta-i alta. Ma intreb daca nu cumva chiar are si dreptate. Apoi, Popa Popas are dreptul la opinie.
  In sfarsit, la urma urmei, cine e olteanul Gigel Stirbu si cine e timisoreanul Popa Popas? Bey gigele, chiar nu-ti vezi lungul nasului, jigodel mititel, oriscat

 13. La fel cu moldovenii au „stricat” Brașovul, cum brăilenii au „stricat” Constanța și cum bucureștenii au stricat toată țara. Astea sunt doar frustrări ale unor „localnici”. Simplul fapt că te-ai născut la Timișoara, nu-ți dă niciun drept să revendici orașul în detrimentul oltenilor, sau a altor români. Înaintașii fiecăruia dintre ei a murit pentru idealul de a trăi liber în țara asta și numai niște înguști ca marele desenator poop’ass ar dori să le îngrădească dreptul de a trăi în țara natală. Dacă ești cult și înțelept, luptă să faci programe de educare a oamenilor care nu au avut oportunități acasă, astfel toată România să se dezvolte. Însă din marea de cultură acumulată de poop’ass din desen :))), ce rezultate poți aștepta? nimic, insulte pentru popor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.