G4Media.ro

Gheorghe Flutur s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Cernăuți, pentru gestionarea coloanelor foarte…

sursa foto: Pixabay

Gheorghe Flutur s-a întâlnit cu guvernatorul regiunii Cernăuți, pentru gestionarea coloanelor foarte mari de TIR-uri din Vama Siret: ”Trebuie deschise şi punctele de la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Ulma”

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, marţi, după ce s-a întâlnit cu noul guvernator al regiunii Cernăuţi, Ruslan Zaparaniuk, că trebuie deschise şi punctele de la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Ulma, pentru a fluidiza traficul în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Flutur a spus că principala temă abordată în cadrul întâlnirii de lucru, desfăşurată în Vama Siret, a fost cea a gestionării coloanelor foarte mari de TIR-uri din acest punct de trecere a frontierei.

„Trebuie să apreciez că şi Vama, cât şi Poliţia de Frontieră, atât pe partea română, cât şi ucraineană s-au mobilizat. A crescut schema de oameni care lucrează în vamă cu 25%. Dacă în urmă cu două luni se procesau 200 – 250 de TIR-uri în 24 de ore, s-a ajuns acum să se proceseze 500, iar în perioade de vârf chiar 600 de TIR-uri în 24 de ore, doar pe sensul de ieşire din ţară”, a spus Flutur.

În opinia lui Flutur, soluţia pentru fluidizarea traficului ar fi deschiderea punctelor de frontieră de la Vicovu de Sus, Racovăţ şi Ulma.

„Noi am mai avut în această vară termene cu care partea ucraineană s-a angajat, respectiv 20 iulie, că va fi deschis Vicovu de Sus, dar nu s-a întâmplat acest lucru şi l-am întrebat pe guvernator ce au de gând să facă. Acolo este un drum de aproape opt kilometri ce se betonează în prezent. Erau betonaţi circa 2,5 kilometri spre punctul de frontieră de la Crasna”, a spus Flutur, adăugând că a convenit cu guvernatorul ucrainean să se întâlnească din nou peste două săptămâni la frontieră, împreună cu reprezentanţi de la Vamă şi Poliţia de Frontieră.

Flutur a solicitat celor de la Vămi şi de la Drumuri Naţionale să găsească soluţii pentru a putea circula prin PTF Siret şi autovehicule mai mari de 3,5 tone.

Totodată, el a spus că trebuie demarate proceduri şi pentru deschiderea unui punct de frontieră la Izvoarele Sucevei, unde Consiliul Judeţean mai are de finalizat 1,5 kilometri din drumul ce duce spre graniţă.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Flutur ptobabil s-a interesat de padurile din Ucraina.
    Pe cele de la noi le-a rezolvat.

  2. bag samă că individul nu știe (că doar nu e treaba lui, nu-i așa?) că la ulma drumul e neasfaltat, iar până la suceava, pe lângă drumuri foarte proaste, ai un pod la milișăuți care se prăbușește!