G4Media.ro

Gheorghe Flutur: Pentru ieșirea din starea de urgență, angajatorii din zonele carantinate…

sursa foto: suceavalive.ro

Gheorghe Flutur: Pentru ieșirea din starea de urgență, angajatorii din zonele carantinate trebuie să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate

Liderul Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a convocat la o întâlnire pe reprezentanții mediului economic local, pentru a analiza măsurile și facilitățile care ar putea fi oferite de stat pentru ieșirea din actuala „stare de urgență”. Flutur a transmis, luni, că angajatorii din zonele carantinate din cauza evoluţiei COVID-19 – cum e și cazul județului Suceava – ar trebui să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate.

La întâlnirea cu președintele Consiliului Județean Suceava au participat reprezentanţi ai IMM-urilor, transportatorilor, din domeniul turismului, ai Camerei de Comerţ şi Industrie (CCI) şi Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice. „S-au discutat problemele cu care aceştia se confruntă ca urmare a evoluţiei COVID-19, precum şi pregătirea pentru perioada ce va urma ieşirii din starea de urgenţă şi carantină impuse din cauza pandemiei”, a transmis Agerpres.

Potrivit lui Flutur, oamenii de afaceri s-au referit în special la consecinţele stării de uregențp, care au afectat atât angajaţii, cât şi pe angajatori. Ei au solicitat identificarea de soluţii de sprijin în ceea ce priveşte taxele şi impozitele până când activitatea va ajunge la nivelul anterior declanşării crizei.

„Pentru a veni atât în sprijinul angajatorilor, cât şi a angajaţilor, oamenii de afaceri au propus o abordare mai flexibilă a impozitului pe muncă, amintindu-se de posibilitatea diminuării normei de muncă, reducerea CAS şi CASS”, a transmis Flutur, conform Agerpres.

Gheorghe Flutur a mai menţionat că s-a discutat şi despre posibilitatea ca zonele carantinate să beneficieze de facilităţi pe modelul zonelor defavorizate şi s-a propus identificarea de pârghii de sprijin, cum ar fi granturile, prin care să fie posibilă decontarea lucrărilor efectuate în baza unor contracte în derulare, iar pentru turismul din Bucovina, care este extrem de afectat, s-a pus în discuţie posibilitatea de a beneficia de sprijin pe modelul staţiunilor de pe litoral.

„Se caută soluţii şi pentru modul în care pot fi relaxate condiţiile pentru cei care au investiţii cu fonduri europene în turism şi care sunt monitorizaţi pentru îndeplinirea unor criterii, cum ar fi numărul de turişti sau gradul de ocupare. Cu toţii va trebui să muncim mult în perioada următoare, pentru a recâştiga un număr cât mai mare de turişti. Ne gândim să ne inspirăm din ce fac şi alte ţări sau zone turistice afectate de criză”, a spus Flutur.

El a susţinut că va exista posibilitatea ca toate problemele mediului economic din judeţ să ajungă pe masa Guvernului.

 

Sursa fota: suceavalive.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

28 comentarii

 1. Greu de crezut ca va mai veni cineva sa fava turism in Suceava. Mai ales ca orasul Suceava e unul din cele mai poluate orase din Europa, vezi aglomerarea de poluatori cu substante chimice, pulberi si fum, in mijlocul orasului Suceava, pe valea râului Suceava

  • În ultimii ani gradul de ocupare a capacităților turistice din județul Suceava a crescut constant.

 2. Nu a contagiat pe nici o persoana cu covid-19????

 3. La pomana înainte, jegurilor!

  • Dacă dumitale, domnu’ Rădulescu, sau soției dumitale sau vreunei rude de-a dumitale statul vă plătește șomajul tehnic, tot pomană îi spuneți? Stați liniștit, facilitățile propuse de Flutur se vor da, dacă se vor da, condiționat, cu îndeplinirea unor criterii cum ar fi păstrarea unui număr declarat de angajați pe o perioadă de timp minimă.

 4. A-nviat fluturasu’!!!! Taci, ca-i de bine! Urmeara Ramba, Tramba si Drumba!

 5. Curat, si inmiresmat! A stat ascuns …
  Are de recuperat. Domeniul lui e in urma domeniului oprisanului care are 7 vile !

  • Care domeniu? Nu mai luați de bune toate cancanurile din presa locală! Plus că este jignitor pentru Oprișan să credeți că Flutur ar putea vreodată să aibă averea mamei lui.

 6. fltuturimea ta, se pare ca e buna schema fratilor micula. ati prins-o din zbor!

  • Firmele fraților Micula au beneficiat de facilitățile unei zone defavorizate. Președintele Flutur nu are nicio schemă prin care să beneficieze personal de asemenea facilități. Acest tip de sprijin este destinat mediului privat, iar decizia o ia Guvernul, nu Consiliul Județean Suceava, deci, din nou, nu este vreo schemă ascunsă a președintelui Flutur.

 7. Tăpălagă și colegii îi fac reclamă unuia care a luat niște decizii care au dus la moartea mai multor oameni. Deci sunt complici. Asta pentru cei care ieșeau în Piața Victoriei și credeau în schimbarea promovată și de ziariștii de la g4media. PSD=PNL=USR,etc.

  • Este foarte grav ce spuneți! Dacă aveți probe, puteți sesiza organele competente. Puteți semna chiar ‘Ilie’, adică anonim, dacă în sesizare arătați fapte concrete de savîrșirea cărora s-ar face vinovat Gheorghe Flutur ca președinte al Consiliului Județean Suceava. Eu, însă, dacă aș fi procuror, m-aș autosesiza, aș afla cine sunteți în realitate și v-aș audia într-un dosar pe care l-aș deschide pe baza afirmațiilor dumneavoastră.

 8. Unde a fost maica pana acum domnul baron Flutur ?

  • S-a ascuns ca sa nu-i cada situatia-n cap. Dar acum, ca s-a stabilizat treaba, a-nviat si scriitorul cu oi pe dealuri. Ca orice cocalar de stat care se respecta.

 9. fluture, ai scapat de covid.. speram sa nu scapi de puscarie pe viata..hoț ordinar.. jeg nenorocit.. ai distrus jud. suceava.. mortii de acolo iti apartin .. esti complice..dragnea si don alifie..te asteapta !!

 10. Flutur a iesit ca o floricica!
  Nevinovat, imaculat!
  Primul Secretar al județului Sv a facut o intalnire tovaraseasca pe motiv de c19.
  De numirile politice in spitale nu zice nimic.
  Cate vieți s-au pierdut din cauza acestor politruci?
  Numiti de cine?
  Cate păduri sunt jefuite si distruse de oamenii lui Fluturu?
  Aceia de la deconcentrate numiti de cine?
  Când se va mai ajunge in Bucovina, daca se va mai ajunge,
  nu ve-ti mai gasi păduri!
  Hidrele astea rad totul!

  • Am citit de două ori ce ați scris și tot nu am înțeles. Este vorba despre o mașină sau este vorba despre o bicicletă?! Dacă e bicicletă, a furat-o cineva? Cine?

 11. Don Flutur ai cumva ochi albastrii ? Camarad de-al lui Petrov ? O puneti de-o musamalizare?

 12. Intalnire??!
  In plina carantina la Suceava? Contrar dispozitiilor din ordonantele militare.

 13. Fluture o sa trag o betie cand o sa dispari din viata mea. Ticalos nenorocit si corupt ce esti .

 14. Gata, a scos capul viermele. A scapat suceava de corona????

 15. Fluturașul mamii, cum a înviat el si invadează mass-media, nesimțitul speră să ajungă iar intr-o functie publica la toamnă 🤮

 16. Ma voi sunteti cu toate tiglele pe casa? Intrebarea este legitima. Pe site-ul vostru apar opiniile groparului Sucevei? Voi promovati pseudo-judecatile de valoare ale celui mai nenorocit traficant de influenta din zona Moldovei, cel care a reusit de unul singur, pe persoana fizica sa elimine un judet de pe harta Romaniei? Sunteti siguri ca este bine asa? Individul asta a rpomovat nonvaloarea in spital, a generat toata situatia de la Suceava iar apoi s-a ascuns intr-o rezerva ca sa nu il salte politia. Acum incearca si el marea cu degetul, poate, poate prinde un loc eligibil. Va rog ganditi-va de doua ori inainte sa ii faceti reclama nenorocitului. Asta ar trebui sa parereasca la Parchet nu pe G4media.

 17. Ma intreb cine-l mai asculta pe mafiotul asta care a despuiat judetul Suceava de paduri si a infectat judetul datorita cretinismului sau proverbial, imi amintesc ce masuri imbecile a luat la gripa aviara. Dobitocul mimeaza ca ar conduce judetul, dar in realitate se ocupa de acte de coruptie care-i aduc fabuloase venituri nemeritate, venituri din furt practic.

 18. Dar asta n-a murit? Parca contactase covid-19?
  Rezistent al dracului este nenea Flutur!

 19. Buna seara!Acest individ despre care circula multe legende care,dau fiori oricarui om cu mintea intreaga, mai are tupeul sa dea sfaturi???Se vede ca nu a reusit sa numere toate oile!!Unde sunt institutiile statului care se autosesizau si ridicau documente din guvernul Dancila???sau de la „ciuma rosie”??Pentru ăsta care a distrus un județ, nu se autosesizeaza NIMENI???