G4Media.ro

Gheorghe Flutur a cerut suplimentarea paturilor ATI în spitalele din județ/ Suceava,…

sursa foto: svnews.ro

Gheorghe Flutur a cerut suplimentarea paturilor ATI în spitalele din județ/ Suceava, printre cele mai afectate de valul 4 al pandemiei COVID-19

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat, marţi, suplimentarea numărului de paturi pentru pacienţi cu COVID-19 în spitalele din judeţ.

El a spus că, la propunerea sa, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava, în vederea luării unei decizii privind măsurile ce se vor institui în perioada imediat următoare pentru a face faţă creşterii numărului de pacienţi cu COVID-19 din spitale, în contextul situaţiei epidemiologice din judeţ.

Potrivit lui Flutur, în urma analizei făcute în cadrul CJSU Suceava, la care au participat managerii de spitale din judeţ, primarii şi viceprimarii unităţilor administrative în subordinea cărora se află unităţi spitaliceşti, s-a decis ca în termen de 48 de ore Direcţia de Sănătate Publică să vină cu soluţii privind creşterea numărului de paturi pentru patologia COVID-19, inclusiv în secţiile de anestezie şi terapie intensivă (ATI).

„Începând de miercuri, la nivelul judeţului va funcţiona un grup de lucru din care vor face parte reprezentanţi ai tuturor instituţiilor abilitate din judeţul Suceava, care se va întâlni în fiecare dimineaţă pentru a face o analiză a situaţiei şi a veni cu eventuale propuneri pentru CJSU Suceava. Vorbim despre propuneri cu privire la sincronizarea unităţilor medicale din judeţ în contextul creşterii numărului de pacienţi COVID”, a spus Flutur.

Totalul persoanelor internate şi diagnosticate cu COVID-19 la nivelul judeţului Suceava, raportat marţi, este de 614, în ultimele 24 de ore fiind internate 64 de persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

În spitalele sucevene sunt internaţi, în prezent, 131 de pacienţi cu COVID-19 care prezintă forme grave şi 23 cu forme critice.

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava nu are paturi libere la ATI şi nici ventilatoare pentru pacienţi cu COVID-19.

Totodată, spitalele municipale din Rădăuţi şi Fălticeni nu au paturi libere pentru bolnavi cu această patologie.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: svnews.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. suceava e printre cel mai putin vaccinate judete.

  • Da, dar mor fericiti ca nu le cresc solzi si nu ramin sterili pina la a 3-a generatie.
   Noaptea mintii.

  • Sterilitatea poate fi genetica și se transmite la generațiile următoare. Caută pe net,dar,daca erai isteț, judecai și singur. Poți fi steril după o anumită virsta și sa ai copii. Sau, sterilitate la generațiile următoare înseamnă că,dintre copiii pe care-i faci,unii sunt sterili,la fel și unii nepoti

  • @@C

   Bun, si de ce nu ti-e frica de sterilitate dupa virus? Ca si ala are ARN de proteina spike in el, la fel ca vaccinurile. Plus ca fara vaccin virusul apuca sa produca acel ARN in cantitati foarte mari, pana ii da sistemul imunitar de cap. Daca ii da. Daca nu, virusul reuseste sterilizarea rapida, 2 metri sub pamant.

  • Că nu mi-e frica nici de covid,nici de moarte,nici nu merg la doctor și nu cred că virușii provoacă boli( daca era valabilă teoria că virusul obliga celula să-l reproducă, se îmbolnăveau copiii,că pina acum se zicea că au sistem imunitar mai slab că adultii). Teoria germenilor nu e valabilă, am constatat pe pielea mea

 2. Cel mai afectat judet in primul val, cel mai afectat judet in valul 4. Nu au invatat nimic in aproape 2 ani. Iar asta cu suplimentarea de paturi ATI pe aceeasi infrastructura e noaptea mintii. Apoi ne intrebam de ce crapa instalatia de O2 si iau foc sectiile.

 3. Sa ii ducă la mănăstiri! Adu destule! A loc cu verdeață!
  Acolo ar trebui să se trateze toți antivacciniștii !

 4. Dacii liberi nu mor niciodata….doar se transforma