G4Media.ro

Gestionarea vaccinării anti-COVID trece de la CNCAV la trei ministere: Sănătate, Apărare…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Gestionarea vaccinării anti-COVID trece de la CNCAV la trei ministere: Sănătate, Apărare și Interne/ Andrei Baciu: Activitatea continuă, dar trece de la acțiune tip campanie către una clasică de vaccinare

Managementul activităţii de imunizare anti-SARS-CoV-2 va fi transferat de la Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 către ministerele Sănătăţii, Apărării Naţionale şi Afacerilor Interne, a declarat joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, care a precizat că perioada de tranziţie se va încheia în câteva săptămâni, având în vedere că acest proces este unul complex.

„Activitatea de vaccinare nu se opreşte, acesta este lucrul cel mai important şi va fi transferată la nivel de management către Ministerul Sănătăţii, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne. Activitatea de vaccinare va fi desfăşurată în aceleaşi condiţii de siguranţă şi de acces rapid şi simplu la medicii de familie pentru toţi cei care vor dori să se vaccineze. Până acum, toată activitatea de vaccinare era organizată şi gestionată de către CNCAV care şi-a dovedit eficienţa în organizare. Vorbim de 67 de oameni. 67 de oameni au organizat întreagă această acţiune de amploare naţională, întreaga campanie de vaccinare pe parcursul celor 15 – 16 luni. De acum încolo, lucrurile vor fi continuate cu acelaşi profesionalism şi dedicare de către celelalte instituţii care au atribuţii în acest sens”, a explicat Baciu.

Activitatea CNCAV a presupus un volum foarte mare de muncă, a precizat el. „Vorbim de peste 12.000 de documente care au fost emise de către CNCAV. Cadrul, regulile pentru organizarea vaccinării – pentru acestea au fost emise aproximativ 330 de instrucţiuni”, a indicat Andrei Baciu.

Potrivit acestuia, Platforma RO Vaccinare va fi transferată către Ministerul Sănătăţii şi va continua să funcţioneze şi să furnizeze toate informaţiile legate de imunizarea anti-COVID.

„Se intră de la acţiune de tip campanie (…) către una clasică de vaccinare, cum este Programul naţional de imunizare desfăşurat de către Ministerul Sănătăţii. În momentul în care funcţiunea va fi transferată către celelalte instituţii şi transferul este complet şi final, atunci misiunea CNCAV a fost împlinită – aceea de a organiza acest mare efort logistic de depozitare, de vaccinare. Atunci nu mai are sensul să continue. Toată funcţiunile rămân în vigoare: vaccinarea, stocarea, logistica, transport, partea de informare cu site-ul, cu accesul la informaţii. (…) Se transferă către Ministerul Sănătăţii partea medicală, către unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale partea de stocare”, a menţionat secretarul de stat.

Baciu a precizat că procesul de transferare a managementului activităţii de vaccinare anti-COVID de la CNCAV către cele trei ministere a început de câteva săptămâni. „Este un volum foarte mare de muncă. (…) Nu este un proces simplu. Suntem în curs de a face această tranziţie şi în următoarele săptămâni va fi finalizată”, a adăugat el.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Deci trimite Mapn tancuri si soldati sa ne protejeze de covid :))