G4Media.ro

Germania va deveni bolnavul Europei dacă nu se schimbă, spune șeful Deutsche…

Foto: db.com

Germania va deveni bolnavul Europei dacă nu se schimbă, spune șeful Deutsche Bank

Directorul general al Deutsche Bank, Christian Sewing, a declarat că Germania va deveni  bolnavul Europei dacă „problemele structurale” nu vor fi abordate imediat, scrie CNBC.

„Nu suntem bolnavul Europei”, a declarat Sewing în discursul său de miercuri, în cadrul Summitului bancar Handelsblatt 2023, „dar este de asemenea adevărat că există slăbiciuni structurale care ne frânează economia și o împiedică să își dezvolte marele potențial”.

„Vom deveni bolnavul Europei dacă nu abordăm acum aceste probleme structurale”, a adăugat el.

CEO-ul Deutsche Bank a spus că cea mai mare sarcină revine băncilor, ale căror roluri se schimbă în actualul climat macroeconomic.

„Suntem mai solicitați ca niciodată ca manageri de risc și consilieri. Aceasta este o mare responsabilitate, dar și o mare oportunitate de a crea o nouă încredere”, a spus Sewing.

″Nu trebuie să ne amăgim: suntem încă în urma concurenților noștri internaționali, chiar dacă situația economică specială cauzată de ratele dobânzilor în prezent acoperă oarecum acest lucru – mai mult pentru unele instituții, mai puțin pentru altele”, a adăugat el.

De asemenea, Sewing a enumerat și alte probleme care contribuie la imaginea Germaniei de „om bolnav”, inclusiv costurile ridicate și imprevizibile ale energiei, conexiunile lente la internet, rețelele feroviare învechite, întârzierile în digitalizare, lipsa de lucrători calificați, birocrația excesivă și procedurile de aprobare îndelungate.

În ultimele luni s-a dezbătut mult dacă Germania merită această poreclă, care a fost folosită pentru prima dată pentru a descrie cea mai mare economie a Europei în 1998, în timp ce se confrunta cu provocările costisitoare ale unui mediu post-reunificare.

Mulți dintre factorii care pun la încercare economia germană sunt provocări la nivel global, a declarat marți Peter Oppenheimer, șef al departamentului de cercetare macro EMEA la Goldman Sachs, pentru CNBC.

„Situația dificilă cu care se confruntă economia în acest moment se datorează cu adevărat mai multor factori”, a declarat Oppenheimer pentru CNBC, provocările din sectorul manufacturier, un impuls dezamăgitor al redeschiderii Chinei și costurile mai mari ale energiei contribuind la recesiunea din Germania.

Germania a intrat în recesiune tehnică în primul trimestru al anului, deoarece creșterea PIB-ului a fost revizuită în scădere de la zero la -0,3%. De atunci, mai multe instituții au prognozat o nouă contracție a economiei germane, inclusiv banca centrală a Germaniei și Fondul Monetar Internațional.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...