G4Media.ro

Germania se va asigura că UE va îngheţa activele şi va interzice…

Photo by Christophe ARCHAMBAULT / AFP

Germania se va asigura că UE va îngheţa activele şi va interzice intrarea în blocul comunitar responsabililor de reprimarea violentă a protestelor din Iran, anunţă ministrul german de Externe Annalena Baerbock

Germania se va asigura că Uniunea Europeană va îngheţa activele celor responsabili pentru reprimarea violentă a protestelor antiguvernamentale din Iran şi va interzice intrarea acestora în blocul comunitar, a declarat ministrul german de Externe Annalena Baerbock, duminică, pentru cotidianul german Bild am Sonntat, relatează Reuters, preluată de News.ro.

Germania, Franţa, Danemarca, Spania, Italia şi Republica Cehă au înaintat 16 propuneri referitoare la impunerea de noi sancţiuni ale UE împotriva Iranului pentru reprimarea protestelor declanşate de moartea tinerei Mahsa Amini, aflată în custodia poliţiei iraniene, a declarat săptămâna trecută o sursă a Ministerului german de Externe.

Cei care propun sancţiunile urmăresc ca miniştrii de Externe ai UE să decidă asupra propunerilor la reuniunea din 17 octombrie, fără a aştepta rezistenţă din partea membrilor blocului.

”Cei care bat femei şi fete pe stradă, care răpesc, închid în mod arbitrar şi condamnă la moarte oameni care nu vor altceva decât să trăiască liberi – se află de partea greşită a istoriei”, a declarat Baerbock pentru ziarul Bild am Sonntag.

”Acelor oameni din Iran le spunem: vă suntem alături şi vom continua să facem acest lucru”, a evocat ea.

Protestele, care s-au concentrat iniţial pe drepturile femeilor, s-au transformat în cel mai mare spectacol de opoziţie faţă de autorităţile iraniene din ultimii ani. Mulţi demonstranţi cer sfârşitul a peste patru decenii de guvernare clericală islamică.

Sâmbătă, elevele din Teheran au scandat ”Dispăreţi!”, în timp ce preşedintele iranian Ebrahim Raisi a vizitat campusul lor universitar sâmbătă şi i-a condamnat pe protestatarii înfuriaţi de moartea Mahsei Amini, potrivit videoclipurilor postate pe reţelele sociale.

Baerbock, care a promis să urmeze o politică externă feministă, a fost criticată în Germania din cauza tăcerii manifestate la începutul protestelor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...