G4Media.ro

Germania: Prima condamnare în cazul fraudei de tip „carusel” privind TVA-ul pentru…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Germania: Prima condamnare în cazul fraudei de tip „carusel” privind TVA-ul pentru mașini de lux la un an de la începerea investigațiilor / Prejudiciul este calculat la 13 milioane de euro/ Trei dintre cei zece suspecți au legături cu organizația mafiotă italiană ‘Ndrangheta

Un tribunal german a condamnat, vineri, unul dintre cei zece suspecți pentru organizarea unei fraude de tip „carusel” în materie de TVA care a implicat mașini de lux. Această schemă a fost investigată în 2021 de Parchetul European (EPPO) din Germania și se estimează că a provocat pierderi de cel puțin 13 milioane de euro, se arată într-un comunicat al Parchetului European.

Tribunalul districtual din Ingolstadt („Landgericht Ingolstadt”) l-a condamnat pe primul dintre cei zece suspecți la 9 ani de închisoare, pentru evaziune fiscală și trafic de droguri.

La 13 decembrie 2019, inculpații fuseseră deja condamnați la 7 ani și 10 luni de închisoare pentru trafic de droguri cu arme. Acuzațiile pentru evaziune fiscală au fost comise înainte de sentința pentru trafic de droguri. Prin urmare, Tribunalul districtual din Ingolstadt l-a condamnat pe inculpat la o pedeapsă combinată de 9 ani pentru ambele acuzații.

Instanța a dispus, de asemenea, plasarea acestuia într-un centru de tratare a dependenței, deoarece a consumat cocaină, în conformitate cu secțiunea 64 din Codul penal german (Strafgesetzbuches – StGB). În plus, instanța a dispus confiscarea sumei de 973 825,84 EUR.

La 20 octombrie 2021, în timpul unei operațiuni desfășurate simultan în Germania, Italia și Bulgaria, EPPO a arestat 10 persoane suspectate de organizarea unui sistem de fraudă de tip carusel de TVA pentru revânzarea de mai multe ori a unor autovehicule în diferite țări ale UE. Trei dintre cei zece suspecți au legături cu organizația mafiotă italiană ‘Ndrangheta.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu patesc nimic. Saracu Gigina nici dupa 7 ani nu are parte de dreptate, tot ptr omor din culpa.