G4Media.ro

Germania nu va juca un rol „cheie” în transferul de avioane de…

Sursa foto: Lithuanian Air Force via Facebook / NATO Allied Air Command

Germania nu va juca un rol „cheie” în transferul de avioane de luptă F-16 către Ucraina, fiindcă „este vorba de tehnologie americană” – Kuleba

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, a declarat că Germania nu va juca un rol „cheie” în transferul de avioane de luptă F-16 către Kiev, deoarece „este vorba de tehnologie americană”, relatează The Guardian.

Cancelarul german, Olaf Scholz, a exclus, la începutul acestei săptămâni, trimiterea de avioane de luptă în Ucraina, afirmând că se concentrează asupra livrării tancurilor Leopard 2 fabricate în Germania.

Într-un interviu acordat BBC News Ukraine, Kuleba a declarat că țara sa „are cu adevărat nevoie” de avioane și rachete cu rază lungă de acțiune „pentru a distruge infrastructura militară a forțelor de ocupație rusești” în teritoriile ocupate din Ucraina.

El a declarat că nu are „nicio îndoială” că se va lua decizia de a furniza Ucrainei avioane de luptă F-16, adăugând că Kievul este „deschis la comunicare cu toți partenerii” în privința unor avioane precum Gripens suedeze, Mirages și Rafales franceze.

Întrebat despre rolul lui Scholz, Kuleba a declarat că problema avioanelor „este departe de Germania”.

„De ce a fost importantă poziția Germaniei și a cancelarului Scholz în ceea ce privește tancurile Leopard? Este un tanc [produs în serie], dar este vorba de tehnologie germană, așa că cuvântul Germaniei a fost esențial.

În ceea ce privește avioanele, cuvântul Germaniei nu este esențial, pentru că este vorba de tehnologie americană”, a spus Kuleba.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Kulabă ăsta i-a luat locul lui lucy arestovici la gargară ? Cum e cu para-ândărăt? Tot așa pe canapea sau direct în Maldive?