G4Media.ro

Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot / Sistemul care va…

Sursa foto: JACK GUEZ / AFP

Germania nu va furniza Ucrainei noi sisteme Patriot / Sistemul care va fi transferat de SUA din Polonia va fi înlocuit de un altul

Berlin, 13 iun /Agerpres/- Ministrul german al apărării Boris Pistorius a declarat joi că ţara sa nu poate furniza Ucrainei încă un sistem antiaerian Patriot, după ce a oferit deja trei Kievului, estimând că alţi aliaţi ai Ucrainei „probabil pot face mai mult” pentru a furniza Ucrainei baterii Patriot sau rachete pentru acestea, în timp ce Polonia a reafirmat că la rândul ei nu poate elibera sisteme Patriot pentru Ucraina, relatează agenţiile DPA ş EFE, transmite Agerpres.

„Am furnizat deja trei sisteme. Aceasta înseamnă un sfert din capacităţile noastre, aşadar nu există spaţiu pentru a furniza nimic mai mult decât aceste trei sisteme. Le revine acum altor parteneri să furnizeze sisteme” Patriot Ucrainei, a spus Pistorius la sosirea la reuniunea miniştrilor apărării din statele NATO care se desfăşoară la Bruxelles. „Am dat mult, dar alţii, probabil, pot face mai mult”, a completat el.

În acest timp, un viceministru polonez al apărării a declarat că un sistem Patriot al SUA amplasat în Polonia şi care va fi transferat Ucrainei va fi înlocuit de un altul aflat în prezent în altă parte a lumii.

„Polonia nu a fost de acord cu transferul bateriei Patriot. Sistemele Patriot din Polonia apără cerul polonez şi aceasta nu se va schimba”, a precizat viceministrul polonez al apărării Cezary Tomczyk.

Reuniunea ministerială a NATO este precedată de o nouă întâlnire a grupului de contact care susţine cu ajutor militar Ucraina în războiul cu Rusia, cunoscut ca „grupul de la Ramstein” şi format din circa 50 de ţări.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut încă cel puţin şapte noi baterii Patriot, dar ţările ce dispun de astfel de sisteme sunt reticente să le furnizeze întrucât ele sunt parte integrantă a sistemelor naţionale de apărare antiaeriană.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Să nu livreze, așa poate au oportunitatea să le folosească ei cand se apropie Rusia de ei!

  2. Polonia nu transfera… Spania nu transfera, da doar rachete, Grecia nu transfera, Suedia nu transfera, Norvegia nu transfera… Macar Romania sa trimita unul. Ma intreb, America care are o gramada.. De ce nu trimite 4 5? Canada??? Cum zicea Biden… O „victorie” a Ucrainei nu înseamnă si ca intra in Nato.