G4Media.ro

Germania: Ministrul Muncii, Hubertus Heil, vrea o lege care să prevadă dreptul…

Germania: Ministrul Muncii, Hubertus Heil, vrea o lege care să prevadă dreptul de a lucra de acasă

În contextul unui număr atât de mare de germani care muncesc de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul Germaniei ia în calcul adoptarea unei legi care să prevadă dreptul de a munci de la domiciliu, a informat DPA, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că va iniția o astfel de lege, până spre finele acestui an, urmând ca prevederile ei să se aplice chiar şi după ce restricţiile vor fi ridicate (restricțiile care le impun oamenilor să păstreze distanţa unii faţă de ceilalţi pentru a preveni transmiterea virusului).

„Oricine doreşte să lucreze de acasă – în cazurile unde compania permite acest lucru – ar trebui să poată lucra de la domiciliu, chiar şi după ce pandemia de COVID-19 va lua sfârşit”, a spus ministrul german pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Lgea le va putea permite oamenilor să lucreze exclusiv de acasă sau să-şi împartă programul între lucrul de acasă şi birou.

Potrivit unor date provizorii, numărul celor care lucrează de acasă a crescut de la 12%, înainte de criza de sănătate actuală, la circa 25% în prezent.

Pe de altă parte, Confederaţia asociaţiilor angajatorilor din Germania (BDA) a declarat, duminică, că propunerea lui Heil nu este de interes, întrucât companiile germane au nevoie de flexibilitate, nu de reguli guvernamentale suplimentare. „Avem nevoie de un moratoriu privind termenele de prescripţie, nu alte reglementări care limitează dezvoltarea şi flexibilitatea”, a transmis Steffen Kampeter, directorul executiv al BDA.

Sursa Foto: Pexels.com

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. E clară treaba și cu marea luptatoare Vera Jourova! Toți se porcesc când ajung în funcții!

  2. Daca Ucraina a fost invadata de nebunul de Putler, Comisia Europeana si Jourova inchid ochii si-i lasa pe mafiotii guvernamentali de la Bucuresti sa-si faca de cap, sa fure si sa distruga justitia.
    Pana la urma, ONG-urile si romanii simpli au ajutat mai mult refugiatii decat statul roman, care nu si-a onorat promisiunile.
    Sunt foarte multe hoteluri/pensiuni care au gazduit refugiati si inca nu si-au primit banii promisi de guvernul Ciuca pentru cazare, alimente etc. In schimb, salariile politrucilor si pensiile speciale sunt platite pana la ultimul leu.

  3. Romania a devenit un fel de Turcia, nu conteaza ce se intampla in tara, importanta este geo-strategia. Ceea ce arata ca degeaba atatia pe la EU si EC, nu sunt in stare sa trateze complexitatea problemelor la nivel de EU dar nici la nivel de tara. Vor numai sa fie in lumina reflectoarelor, acum, razboiul din U.

  4. Despre subordonarea politica a justiției din România și despre corupția endemica nu a zis nimic doamna respectiva?