G4Media.ro

Germania: Ministrul Muncii, Hubertus Heil, vrea o lege care să prevadă dreptul…

Germania: Ministrul Muncii, Hubertus Heil, vrea o lege care să prevadă dreptul de a lucra de acasă

În contextul unui număr atât de mare de germani care muncesc de acasă din cauza pandemiei de COVID-19, Guvernul Germaniei ia în calcul adoptarea unei legi care să prevadă dreptul de a munci de la domiciliu, a informat DPA, conform Agerpres.

Ministrul Muncii, Hubertus Heil, a declarat că va iniția o astfel de lege, până spre finele acestui an, urmând ca prevederile ei să se aplice chiar şi după ce restricţiile vor fi ridicate (restricțiile care le impun oamenilor să păstreze distanţa unii faţă de ceilalţi pentru a preveni transmiterea virusului).

„Oricine doreşte să lucreze de acasă – în cazurile unde compania permite acest lucru – ar trebui să poată lucra de la domiciliu, chiar şi după ce pandemia de COVID-19 va lua sfârşit”, a spus ministrul german pentru publicaţia Bild am Sonntag.

Lgea le va putea permite oamenilor să lucreze exclusiv de acasă sau să-şi împartă programul între lucrul de acasă şi birou.

Potrivit unor date provizorii, numărul celor care lucrează de acasă a crescut de la 12%, înainte de criza de sănătate actuală, la circa 25% în prezent.

Pe de altă parte, Confederaţia asociaţiilor angajatorilor din Germania (BDA) a declarat, duminică, că propunerea lui Heil nu este de interes, întrucât companiile germane au nevoie de flexibilitate, nu de reguli guvernamentale suplimentare. „Avem nevoie de un moratoriu privind termenele de prescripţie, nu alte reglementări care limitează dezvoltarea şi flexibilitatea”, a transmis Steffen Kampeter, directorul executiv al BDA.

Sursa Foto: Pexels.com

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Asta trebuie să facă si ai nostri. Nu e sănătos să aglomerăm birourile, metrourile, autobuzele, mall-urile fără să ne gândim înainte de toate la sănătatea noastră. Inevitabil vom pune mâinile în locuri unde alții pun mâinile. Răspândirea virusului se face foarte ușor si nu putem risca.

 2. Nu înțeleg de ce cred politicienii că problemele se pot rezolva doar printr-o lege? Daca angajatul dorește să lucreze de acasă și compania este de acord, de ce MAI trebuie o lege în acest sens?

  • Pentru că, de ex, prin lege, în România, HRului îi trebuie o dovadă fizică a faptului că angajatul vine la birou, condica semnată, carduri de acces pontate etc. Nu poți să îi dai lui Gheorghe bani, salariu, și sa zici că el lucrează doar de acasă și nu vine niciodată la birou, că te ia fiscul că speli bani. De-aia trebuie reglementat prin lege condițiile în care se poate munci de acasă.

  • Nu vine nimeni nicaieri. Stiu numeroase persoane care lucreaza la negru de ani intregi pentru a nu pierde diversele pensii de invaliditate luate in timp…iar ca cineva care a angajat fictiv, adica oamenii si-au platit contributiile pentru diverse probleme (pensie, indemnizatii etc) iti spun ca pontajele se fac standard in revisal si aia e. daca atat angajatul cat si angajatorul sunt ok nu e nicio problema sa lucrezi de unde vrei tu.

 3. Asa sunt politicienii. Iar angajatorii dacă nu au lege nu vor să ia astfel de măsuri. Nu toți se gândesc la angajați asa cum o fac alții.

 4. Amice confunzi tarile. Mentalitatea nemteasca nu are legatura cu mizeria din Ro

 5. asa cum trebuie acordul vecinilor ca sa ai sediu social acasa chiar daca nu desfasori activitati comerciale acolo (Iohannis a respins proiectul care anula acordul vecinilor), nu m-ar mira ca la noi sa fie invers.
  sa dea o lege cum ca NU ai voie sa lucrezi de acasa fara acordul vecinilor. daca ii deranjezi? :)))))

  • Pentru ca doi vecini erau plecati in Italia eu am falsificat semnaturile lor si datele. N-a interesat pe nimeni. Firma s-a facut fara probleme. Dar daca schimb domeniul de activitate la o firma fantoma deja infiintata fara semnaturile vecinilor si fac shaorma, crezi ca securiki-ul evazionist de Nasui a prevazut sa iei semnaturile vecinilor?!

 6. Întoarcerea la birou este la fel de infecțioasă ca participarea la Electric Castle sau mersul la restaurant. Eu aș zice chiar mai infecțioasă – la birou, te expui zilnic. Plus că, dacă nu esti cadru medical, nu văd cum reziști 8-9 h cu masca pe figură (asta dacă vrei să te protejezi). Cei care merg la birou nu trăiesc în privat într-o realitate paralelă, în care sunt feriți de orice molipsire. Bineînțeles că și ei pot purta boala de colo-colo și se pot infecta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.