G4Media.ro

Bundestagul este gata să recunoască Holodomor drept genocid (Kuleba)

Holodomor, foto: Harvard University Press

Bundestagul este gata să recunoască Holodomor drept genocid (Kuleba)

Majoritatea grupurilor politice din Bundestag-ul german au ajuns la un acord asupra unei rezoluții comune care recunoaște Holodomorul drept genocid al poporului ucrainean, scrie publicația ucraineană Pravda.

„Toate fracțiunile democratice germane au căzut de acord asupra unei rezoluții comune de etapă privind Holodomor, care va fi adoptată săptămâna viitoare. S-a decis: Bundestag îl consideră un genocid”, a scris pe Twitter ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba.

Potrivit unor surse, Kuleba a purtat discuții pe această temă cu toate grupurile democratice din coaliție și din opoziție în săptămânile precedente. .

Președintele Volodimir Zelenski a ridicat, de asemenea, această problemă într-o conversație cu președintele german Frank-Walter Steinmeier, atunci când acesta a vizitat Kievul în octombrie. Ministerul german de Externe s-ar fi opus recunoașterii Holodomorului ca genocid în anii trecuți.

Anterior, joi, Senatul Irlandei și parlamentul Republicii Moldova au recunoscut, de asemenea, Holodomorul din 1932-1933 ca genocid al poporului ucrainean.

Miercuri, deputații și senatorii români au votat, în cadrul unei ședințe comune din 23 noiembrie, în favoarea unei declarații de condamnare a foametei din Ucraina în 1932-1933, care a fost rezultatul ocupației sovietice.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

6 comentarii

  1. Si recunoscut oficial, si nerecunoscut oficial, tot genocid e.

  2. Holodomorul

    Articulați cuvantul

  3. Nu mai susțineți războiul, ce treaba una cu alta de acum 100 ani, și romanii iau făcut pe daci siiii, niște boi disperați dacă pierd sunt distruși, nu te pisa contra vântului nu mai schelalaieli peste tot

  4. Nu sunt nici cu unii și nici cu ceilalți să-și rezolve problemele între ei fără sa implice și inflameze și alte zone

  5. Oare astia ce ir fi facut cu lagărele lor de exterminare? Mai bine ar sta in banca lor. chiar nu sunt în măsură sa arate pe nimeni cu degetul la cate au facut. Altii da. Au caderea morala. Germania nu.

  6. Ce bine-ti sade la caldurica. .dar daca ti s-ar intampla tie ai vrea sa fi ajutat nu?
    Prea,prea mult egoism.