G4Media.ro

Germania ar trebui să poată pune capăt importurilor de petrol rusesc „în…

Sursa foto: Bundesregierung (German Government)

Germania ar trebui să poată pune capăt importurilor de petrol rusesc „în acest an”, afirmă cancelarul

Cancelarul german Olaf Scholz consideră că Germania va putea să oprească importul de petrol rusesc „în acest an”, potrivit CNN.

Într-o conferință comună de presă cu premierul britanic Boris Johnson, în cadrul unei vizite la Londra, Scholz a declarat că Germania „lucrează activ” pentru a deveni independentă de importurile de petrol rusesc.

Cancelarul german a declarat că el crede că Germania va putea să pună capăt importurilor în acest an, dar a adăugat că va fi nevoie de mai mult timp pentru ca Germania să poată renunța la gazul rusesc.

Renunțarea la importurile de energie rusească necesită investiții și infrastructură, a spus Scholz, adăugând că Germania a pregătit măsuri pentru a deveni independentă de importurile de energie rusească „înainte de începerea războiului, deoarece știam că această problemă va apărea”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Schroeder și Merkel ar trebui judecați pentru trădare.

    • Istoria cu siguranță ii va judeca !
      Din păcate deciziile politice nu pot fi catalogate drept infracțiuni . Dna Merkel are pe conștiința ( deși nu știe sau nu va recunoaște nici când ) miile de victime din Ucraina .

  2. Ar trebui sa poata, dar uite ca nu poate. Si nu doar Germania. De gaze este nevoie, si nu se poate schimba furnizorul de azi pe maine, trebuie facuta infrastructura noua de conducte, sute sau mii de km, plus contracte cu alte tari, plus posibilitatea fizica (acele tari sa aiba capacitatea de productie necesara), toate astea dureaza 2-3 ani, ar fi foarte optimist un singur an. Si ramane si problema pretului.

  3. Pai nu merge asa usor… Si Nord Srtream 2 era gata si tot ati amanat pana a pornit razboiul… Sanctiuni impotriva Rusiei si Chinei in fiecare luna… Impingerea orgoliului si a NATO pana in portile Rusiei a facut acest mare dezastru… Sigur ca americanii isi freaca mainile de bucurie… Le-a reusit… Dar oare cu ce pret si pt. Cat timp…