G4Media.ro

Germania alocă fonduri de 3,72 milioane de euro pentru o aplicaţie mobilă…

Sursa foto: Unsplash / Solen Feyissa

Germania alocă fonduri de 3,72 milioane de euro pentru o aplicaţie mobilă în sprijinul femeilor afectate de violenţa domestică/ Aplicația include un apel de urgenţă silenţios

Începând de astăzi şi până la sfârşitul anului 2026, Ministerul german de Interne va aloca aproximativ 3,72 milioane de euro pentru o aplicaţie mobilă care oferă sprijin individual şi concret femeilor afectate de violenţa de gen şi care rulează în mod invizibil pe smartphone-uri, transmite EFE, citată de Agerpres.

Aplicaţia, în prezent în stadiul de proiect pilot în regiunile Berlin şi Hanovra, va fi disponibilă în viitor pentru victimele violenţei domestice din cinci landuri federale, cu sprijinul ministerului.

În acelaşi timp, se preconizează adăugarea de noi funcţii utile şi îmbunătăţirea tehnică şi de conţinut a aplicaţiei.

Astfel, pe lângă jurnalul, care poate fi deja ţinut de persoanele afectate pentru a documenta atacurile şi care poate fi folosit ca probă în instanţă, şi informaţiile despre instituţiile de sprijin, se intenţionează includerea unui apel de urgenţă silenţios pentru situaţii de pericol extrem.

„Violenţa domestică este pentru multe femei o parte teribilă a vieţii lor de zi cu zi. Nimeni nu ar trebui să le lase singure pe femeile afectate de acest lucru”, a declarat ministra de interne, Nancy Faeser, într-un comunicat.

Ea a salutat faptul că, odată cu aplicaţia asociaţiei „Fără violenţă spre viitor”, o nouă componentă se adaugă la sistemul de ajutor şi sprijin existent.

„Prin intermediul acestui proiect de inovare digitală, în strânsă cooperare cu agenţiile de securitate şi poliţie, putem sprijini şi însoţi mai bine femeile în cauză în situaţia lor personală dificilă”, a adăugat ea.

Preşedinta asociaţiei, Stefanie Knaab, s-a declarat convinsă că „proiectul său inovator reprezintă o contribuţie eficientă, în cadrul celor mai recente oportunităţi digitale, în lupta împotriva violenţei de gen în sfera domestică”.

Ea a subliniat că violenţa de gen „este o problemă structurală care trebuie abordată şi combătută pe mai multe fronturi” şi, în acest sens, şi-a exprimat aprecierea pentru decizia de a acorda această finanţare proiectului său.

Raportul 2022 privind violenţa de gen al Biroului Federal de Investigaţii Penale (BKA) arată că, statistic, la fiecare trei zile o femeie este ucisă de partenerul sau fostul partener.

Anul trecut, 133 de femei şi 19 bărbaţi au fost ucişi de partenerii sau foştii parteneri în Germania.

Numărul victimelor violenţei de gen a crescut anul trecut cu 9,1% faţă de 2021, ajungând la 157.818.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. 👏🏻