G4Media.ro

Germania a plasat zece landuri sub cel mai ridicat nivel de alertă…

Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

Germania a plasat zece landuri sub cel mai ridicat nivel de alertă pentru incendii de pădure

Unele părţi ale Germaniei au fost plasate la cel mai înalt nivel de alertă pentru incendii de pădure, în situaţia în care condiţiile de secetă şi valul de căldură care au contribuit la alimentarea incendiilor în alte părţi ale Europei încep să afecteze ţara, informează DPA marţi, citată de Agerpres.

În 10 din cele 16 landuri germane, predominant în sud, vest şi nord-est, a fost emis cel mai ridicat dintre cele cinci niveluri de alertă.

Ministrul bavarez al pădurilor a făcut apel la populaţie să fie deosebit de atentă atunci când se plimbă prin păduri, avertizând că nu doar căldura provoacă un incendiu, ci până şi un muc de ţigară poate declanşa un infern.

Se aşteaptă ca temperaturile să urce până la 40 de grade Celsius în Germania marţi, fiind posibil să fie depăşit recordul naţional de căldură de 41,2 grade în 2019.

Luni, un incendiu de pădure a izbucnit într-un parc naţional din landul Saxonia, în estul Germaniei. Deşi autorităţile au declarat că incendiul este sub control, au avertizat asupra riscului de reaprindere a flăcărilor.

Un alt incendiu de pădure în apropierea oraşului Essen din vestul Germaniei a fost ţinut sub control de pompieri marţi dimineaţă. Zona afectată a fost îmbibată cu cantităţi mari de apă pentru a preveni alte incendii.

Condiţiile de secetă şi temperaturi ridicate au creat condiţiile perfecte pentru ca incendiile să se aprindă şi să se extindă rapid în multe părţi ale Europei. În ultima săptămână au izbucnit numeroase incendii de vegetaţie în Croaţia, Franţa, Grecia, Italia, Portugalia şi Spania, printre altele.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...